witam
ile moze miec litrów akwarium o wymiarach dłygośc 80 cm wysokośc 35 cm i szerokośc 35 cm
ile litrów
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Aldona
- Kontakt:
ile litrów
AKWARIUM 240l malawi pseudotropheus saulosi
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: ile litrów
dokładnie 98. A po odjęciu podłoża i małego zapasu od góry stawiam na 75l wody.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Stały bywalec
- Kontakt:
powiedziano mi w skleioe zoo ze 112 dlatego sie was drodzy forumowicze pytammaol pisze:dokładnie 98. A po odjęciu podłoża i małego zapasu od góry stawiam na 75l wody.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
mnożysz 80x35x35 i dostajesz 98 000 cm3, czyli, inaczej mówiąc 98 litrów pojemności całkowitej. Odejmij 5 cm od dołu na podłoże i z 1 cm od góry na "zapas" żeby ryby nie wyskakiwały i było na czym pokrywę zamocować - czyli wejdzie Ci do niego 80x35x29 cm = 81 200cm3 czyli 81 litrów. Minus od tego skałki, nierówności terenu, groty,osprzęt - wejdzie Ci do niego ok. 75 -78 litrów wody.
... a 112 l to do niego fizycznie wody nie wejdzie :-) Chyba że z meniskiem bardzo mocno wypukłym :mrgreen:
... a 112 l to do niego fizycznie wody nie wejdzie :-) Chyba że z meniskiem bardzo mocno wypukłym :mrgreen:
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Stały bywalec
- Kontakt:
o to sami widzicie jak robia ludzi za błozna w sklepach zoomaol pisze:mnożysz 80x35x35 i dostajesz 98 000 cm3, czyli, inaczej mówiąc 98 litrów pojemności całkowitej. Odejmij 5 cm od dołu na podłoże i z 1 cm od góry na "zapas" żeby ryby nie wyskakiwały i było na czym pokrywę zamocować - czyli wejdzie Ci do niego 80x35x29 cm = 81 200cm3 czyli 81 litrów. Minus od tego skałki, nierówności terenu, groty,osprzęt - wejdzie Ci do niego ok. 75 -78 litrów wody.
- Kamcia17
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 90
- Kontakt:
oj robia robia!! ja niestety bylam jeszcze niedoswiadczona jak kupowalam rybki. i jak poprosilam o parke mieczykow to (teraz jestem juz bardziej doswiadczona wiec wiem :mrgreen: ) idiota sprzedal mi jednego hellera a drugiego tego pomaranczowego (czyli dwa rozne gatunki) i do tego kur** DWA SAMCE!!! i to niby miala byc parka mieczykow... grrrr :evil:aldona pisze:o to sami widzicie jak robia ludzi za błozna w sklepach zoo
[glow=blue]Kamcia17[/glow]<<<My sexy photo:D
90l:4x brzanka sumatrzańska,2x molinezja cz.,2x mieczyk,2x bojownik,2x zbrojnik(lamparci,złoty),2x gupik
28l:małe>3x molinezja,1x zbrojnik
90l:4x brzanka sumatrzańska,2x molinezja cz.,2x mieczyk,2x bojownik,2x zbrojnik(lamparci,złoty),2x gupik
28l:małe>3x molinezja,1x zbrojnik
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Dziok
- Kontakt:
Ja zanim zacząłem pisać na forum też kupowałem rybki do akwa 96l. Mówie poprosze parkę prętnika karłowatego. Dał mi dwa samce które po 2 miesiącach zdechły. Kiedyś widziałem jak ktoś kupował kulę, kolorowy żwirek i roślinke na przyssawkę. :mrgreen:
- Kazio
- Akwarysta
- Imię: Kazio
Wymiociny klauna i sztuczna roslinka to porażka
Twórca wielu złotych ciach. Przynajmniej jest wesoło ;]
Aktualnie akwarysta w uśpieniu... przyczajony tygrys czeka na miejsce i sposobność postawienia baniaka. Z nadzieją na zdobycz większą niż 200l
Aktualnie akwarysta w uśpieniu... przyczajony tygrys czeka na miejsce i sposobność postawienia baniaka. Z nadzieją na zdobycz większą niż 200l