CO2 Pomocy !
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Tomek
CO2 Pomocy !
WITAM mam problem duzy problem w akwarium wszystkie moje ryby pływają u góry a dzis podlaczyłem CO2 chodziło gdzies z 2 godziny i ryby pływają u góry co robic co2 odłączyłem i puscilem im tlen sam
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 500
- Imię: Robert
Re: CO2 Pomocy !
Napowietrzanie na max wylot wody z filtra tak zeby powierzchnia wody falowała
Rozpoczynają się przygotowania do szaleńczego planu - roboczo - AZJA-PROJECT 2014
Akwarystyka to choroba postępująca;)
Mój baniaczek ./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics24/18434,15.htm
Akwarystyka to choroba postępująca;)
Mój baniaczek ./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics24/18434,15.htm
-
- Stały bywalec
ok sytuacja opanowana ja zrobilem swoj bimber i dalem za duzo drożdzy zamiast max 50g to dalem 100g na litr wody i 400g cukru ;/ , mam pytanie cazy ten bimber to to samo co kupne co2 ze sklepu do akwa ?

-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Co2 to CO2 różni się tylko zanieczyszczeniami, które są mało istotne w akwarystyce.
Ciekawe masz butlę z tlenem, że im dałeś sam tlen?Obar84 pisze:puscilem im tlen sam
Z tego co mi wiadomo to się daje 10 gram drożdży.Obar84 pisze:max 50g
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
-
- Stały bywalec
mam filtr wewnetrzny z napowietrzaniem ;) teraz zrobilem nowy bimber i dalem 20g drozdzy 1 litr wody i 400g cukru i moge to zostawic tak caly czas w akwa zeby co2 lecialo ? tu jest syna akwa 30L na jesien planuje zalozyc okolo 350L dla siebie te jest dla synka ;] http://www.youtube.com/watch?v=HGXTBmoXezo
-
- Rekin forum
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
No piękne przerybienie.
To czy możesz zostawić bimber i o nim zapomnieć zależy tylko od tego jaką masz wodę w akwarium.
Więc obserwujemy akwarium i dobieramy ilość CO2 do akwarium ;]
To czy możesz zostawić bimber i o nim zapomnieć zależy tylko od tego jaką masz wodę w akwarium.
Więc obserwujemy akwarium i dobieramy ilość CO2 do akwarium ;]
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
-
- Stały bywalec
załoze trojnik i wyreguluje przepływ co2 a przerybiebie mowisz nom pozbył bym sie tych kardynałków jedynie bo nie bardzo mi pasuja ;)
- 123patryk
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Patryk
Jakie wogóle masz tam oświetlenie ? Ciekawe czy wogóle warto dawać tam co2 .
Po drugie ryby sie wpuszcza aż zbiornik dojrzeje czyli ponad 2 tyodnie . A ty ryby wpuściłeś po 4 dniach. W tym akwarium może być tylko 2+4 gupika lub 7 neonów zielonych no i do tego krewetki . Reszta do oddania. Szkoda ryb , zbroniki zkarłowacieja. Ryby tylko sie meczą .
Po drugie ryby sie wpuszcza aż zbiornik dojrzeje czyli ponad 2 tyodnie . A ty ryby wpuściłeś po 4 dniach. W tym akwarium może być tylko 2+4 gupika lub 7 neonów zielonych no i do tego krewetki . Reszta do oddania. Szkoda ryb , zbroniki zkarłowacieja. Ryby tylko sie meczą .

-
- Stały bywalec
no rozumiem ale cos musi mi czyscic te akwarium w srodku zostawił bym te 4 neonki i 4 rozbory i te glonojadki chociaz 2 co myslicie ?
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
Od czyszczenia zbiornika jest akwarysta, nie ryby.
Bardzo dobre pytanie.123patryk pisze:Jakie wogóle masz tam oświetlenie ? Ciekawe czy wogóle warto dawać tam co2 .
-
- Stały bywalec
akwarium mam takie tylko że 30 L a nie 20 jak tu http://allegro.pl/aquael-shrimpset-20-k ... 07367.html
- 123patryk
- Akwarysta
Masz 0,36 w/l . I oddaj wszystkie ryby. Niech zbiornik dojrzeje . Wtedy zakup ryby . Proponuje :
-1+2 gupik + krewetki
lub
-1+2 drobniczka + krewetki
lub
-bojownik + krewetki
lub
-6 neon zielony + krewetki
lub
-6 microrazbora galaxy + krewetki
Ale dopiero to po odddaniu ryb i dojrzewaniu zbiornika
-1+2 gupik + krewetki
lub
-1+2 drobniczka + krewetki
lub
-bojownik + krewetki
lub
-6 neon zielony + krewetki
lub
-6 microrazbora galaxy + krewetki
Ale dopiero to po odddaniu ryb i dojrzewaniu zbiornika
-
- Stały bywalec
rozbory klinowe oddałem juz 4 szt hm... musze pomyśleci nad tym czy nie pozbyć sie krewetek i gupików i trzymać same neonki inessa i jeszcze jakieś inne co myślicie jakie małe rybki moge tam trzymać ? mam tez pytanie bo planuje pozbyć sie filtra wewnętrznego bo chyba słabo filtruje a zakupić kaskadowy aquela czy inny tylko musiał bym pozbyć sie wtedy szybki z góry a może wystarczy że kupię inną gąbkę do tego filtra lub inny wewnętyrzny filtr ? i czy w tym piasku bedą normalnie rosły rośliny chciałem czarne okrągłe kamyszki kupić ale nie wiem gdzie bo widzialem że są takie fajne w filmikach o akwa ? http://www.youtube.com/watch?v=GnJgJXwr6ZU
-
- Stały bywalec
chciałem jescze ostatecznie zapytać o posłoże bo chce zmienić na czarne gdzieś widziałem takie czarne kuleczki jak gdyby ma to być bardziej do roślin żeby łatwiej rosły ale nie ma to być podłoże z ostrymi krawedziami gdzie by mi mogło szkło porysować ma ktoś jakieś info o tym ?
- 123patryk
- Akwarysta
Wymiana podłoża i filtra wiąże się z restarem . Chociaż jakim restarem baniak dalej nie jest dojrzały. Widze że rady ignorujesz. Narazie tam nie powinno być ani jednej ryby , ani krewetki !! Zbiornik musi dojrzeć. Chcesz czarne podłoże to wymieniasz te i filtr i zbiornik czeka 2 tygodnie , z włączonym cąły sprzętem . Potem dopiero ryby i krewetki. W taki baniaku tylko i wyłącznie jeden gatunek ryb !! .