Witam, dzisiaj wychodzac z domu zajrzalem do akwarium i zauwazylem w moim mchu wielkosci 1 kulki zwirka malego mieczyka (mam 2 mieczyki dorosle) i znalazlem je 3, wiecej ich chyba nie ma (neony moze zjadly albo nie wiem) i przelowilem je do 10l akwarium, akwarium jest bez zwirka, roslinek itd.
1. Czy moga tam byc ?
2. Co dalej z nimi?
PS. filtr znalazlem w szafie od starego 45l i wlozylem je do niego ( do wlotu wlozylem kawalem gabki dzieki czemu filtr nie wciagnie rybek)
Male mieczyki
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Piotr
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Re: Male mieczyki
Czy woda, do którego dałeś ryby jest dojrzała? Możesz je tam chwilę podtrzymać, ale niezbyt długo - 10l to naprawdę bardzo mało.
- Kazio
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kazio
Mam nadzieje że wlałeś do tego małego akwa wodę z dużego jak nie chociaż 30% wylej z tego 10:L i uzupełnij wodą z dużego. Dodatkowo dobrze by było jakbyś wkład z filtra dużego akwa wycisną do małego. Możesz trzymać je w 10L puki nie urosną na tyle by nie zostać zjedzone przez duże i wtedy wpuść je zpowrotem do dużego . Inna możliwość to przetrzymaj do jutra w 10L a jutro leć kupić kotnik albo wgłebke by miały gdzie się schować w dużym akwa
Twórca wielu złotych ciach. Przynajmniej jest wesoło ;]
Aktualnie akwarysta w uśpieniu... przyczajony tygrys czeka na miejsce i sposobność postawienia baniaka. Z nadzieją na zdobycz większą niż 200l
Aktualnie akwarysta w uśpieniu... przyczajony tygrys czeka na miejsce i sposobność postawienia baniaka. Z nadzieją na zdobycz większą niż 200l
-
- Zainteresowany
cala woda jest z 10l przelana ;)
Troche sie przejmuje bo to moje akurat pierwsze takie przezycia
1. Czy normalnie je karmic czy obejdzie sie bez tego ;p?
2. Moge wpuscic samice Mieczyka czy nie bardzo? Raczej nie chyba bo pozjadac moze, prawda?
Troche sie przejmuje bo to moje akurat pierwsze takie przezycia

1. Czy normalnie je karmic czy obejdzie sie bez tego ;p?
2. Moge wpuscic samice Mieczyka czy nie bardzo? Raczej nie chyba bo pozjadac moze, prawda?
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Są specjalne pokarmy dla narybku (forma pyłu). Samicy nie wpuszczaj z dwóch względów:
* to będzie dla niej męczarnia z racji litrażu
* pozjada swoje dzieci
* to będzie dla niej męczarnia z racji litrażu
* pozjada swoje dzieci
-
- Zainteresowany
a suchym nie karmic mam rozumiec?
- Kazio
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kazio
Karm suchym. Tylko zetrzyj pokarm czymś na drobno. A jak będziesz w sklepie możesz kupić coś specjalnie dla narybku
Twórca wielu złotych ciach. Przynajmniej jest wesoło ;]