mam na imię Mariusz. Jestem absolwentem biotechnologii w SGGW. Akwarystyką zajmuję się już ładnych kilka lat.
Rok temu postanowiłem połączyć wiedzę zdobytą na studiach z zainteresowaniami i rozpocząłem eksperymenty z kulturami roślin akwariowych in vitro. Oczywiście pierwszy fitotron (miejsce uprawy roślin) musiał powstać w akademiku

Ideą mojego przedsięwzięcia jest zapewnienie akwarystom dobrego materiału roślinnego w uczciwej cenie. Nieraz kupując przez allegro rośliny in vitro zamiast soczysto zielonych egzemplarzy dostawałem szaro-zieloną masę. Uważam, że takie zachowanie było bardzo nie fair wobec mnie, kupującego. Dlatego ja staram się tak nie robić i wysyłać rośliny tylko w dobrej kondycji.
Mam już wielu zadowolonych klientów (można sprawdzić opinie na forum: holenderskie.pl lub bojownik.pl gdzie jestem zalogowany pon nickiem in vitro). Rośliny ode mnie każdemu się przyjęły i ładnie rosną, co mnie ogromnie cieszy. Z wielką przyjemnością czytam wiadomości od akwarystów, którzy po 3 dniach obserwują przyrosty np. Hemianthusa callitrichoides. Chciałbym, aby ludzie zawsze mogli mieć pewność, że rośliny z mojej produkcji ich nie zawiodą.
Mam nadzieję, że uda mi się spełnić oczekiwania akwarystów i będziecie mogli zawsze powiedzieć, że rośliny z Laboratorium 313 to strzał w 10

Jeżeli ktoś jest zainteresowany sposobami produkcji, bądź ma jakiekolwiek inne pytania proszę śmiało pisać

Na targowisku napiszę co mam i w jakiej cenie

Pozdrawiam serdecznie,
Mariusz