96l - "Fallen Tree"
Moderator: ModTeam
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Re: 96l - "Fallen Tree"
No przepiękne Ty to masz
Liczę, że jak tylko dojdą rośliny dasz fotkę i po pewnym czasie napiszesz, czy hodowla bolbitisa różni się w jakikolwiek sposób od normalnego.

-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Muszę też zacząć podawać potas bo mój duży heniek marnieje.Tylko muszę ogarnąć te kalkulatory soli 
A co do baniaczka to mógł bym wpatrywać się w te fotki godzinami !
!

A co do baniaczka to mógł bym wpatrywać się w te fotki godzinami !

''W akwarystyce pośpiech wskazany jest jedynie przy wycieraniu wody z podłogi''
- matrix82
- Moderator
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
No i foto po metamorfozie. Bolbitis jest niesamowitą rośliną, mam ją po raz pierwszy i mnie już czaruje.
Co do samej aranżacji to jest jeszcze wiele poprawek. Zniknie przypadkowe microsorium , dość mocno muszę potraktować cryptocoryny i powycinać większe liście. W ogóle to zastanawiam się czy by nie zmniejszyć liczebności tej rośliny.
Na samym tyle za korzeniem z bolbitisem rośnie ludwigia ale dopiero się zaadoptowała.

Co do samej aranżacji to jest jeszcze wiele poprawek. Zniknie przypadkowe microsorium , dość mocno muszę potraktować cryptocoryny i powycinać większe liście. W ogóle to zastanawiam się czy by nie zmniejszyć liczebności tej rośliny.
Na samym tyle za korzeniem z bolbitisem rośnie ludwigia ale dopiero się zaadoptowała.

-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Ładnie to wpasowałeś
Ja bym przynajmniej na razie nie ruszał - są w sam raz.

- TetriZ
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
coraz bardziej przypomina Stream of green
czy jakoś tak
super

super

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku, bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze niż spokój
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Jarosław
- Nazwisko: Waligórski
- Kontakt:
Fantastyczny baniak! Szczerze mówiąc to jak patrzę na takie baniaki to stwierdzam, za ja nic się na akwarystyce nie znam
.

112, 2 x 63, 30l
Pozdrawiam!
Jarosław 'Jarus' Waligórski
Glon najlepszym przyjacielem akwarysty!
Pozdrawiam!
Jarosław 'Jarus' Waligórski
Glon najlepszym przyjacielem akwarysty!
- TetriZ
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
Mam tak samoJarus pisze:Fantastyczny baniak! Szczerze mówiąc to jak patrzę na takie baniaki to stwierdzam, za ja nic się na akwarystyce nie znam.
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tego eleocharisa
Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku, bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze niż spokój
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Kondycja zielska bardzo dobra, tylko ten korzeń nie wygląda ciekawie. Za bardzo centralnie.
Ludwigia repens się PRAWIE zawsze wybarwia. To w zasadzie czerwona roślina.
Ludwigia repens się PRAWIE zawsze wybarwia. To w zasadzie czerwona roślina.
- matrix82
- Moderator
- Pojemność akwarium: 96
- Kontakt:
Dzięki za komentarze.
Bolbitis mam nadzieję że się rozrośnie, ludwigia zagęści i będzie fotka finałowa. A potem dam roślinom trzecio-planowym zdominować baniak aby wyszły na powierzchnię.
Tylko, tylko teraz się mocno zastanawiam nad usunięciem piasku z lawą, zasypaniem tego miejsca granulatem i posadzeniem hydrocotyle z eleocharisem. Co Wy na to?

Były takie momenty że zaczynałem się zastanawiać czy by go nie wymienić na coś innego. Ale obecnie się zregenerował i mi się bardzo podoba.TetriZ pisze:Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tego eleocharisa
Tego korzenia z tyłu już nie będę ruszał.marthinez pisze:Kondycja zielska bardzo dobra, tylko ten korzeń nie wygląda ciekawie. Za bardzo centralnie.

Tylko, tylko teraz się mocno zastanawiam nad usunięciem piasku z lawą, zasypaniem tego miejsca granulatem i posadzeniem hydrocotyle z eleocharisem. Co Wy na to?