Bojownik po przejściach
Moderator: ModTeam
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Re: Bojownik po przejściach
Zrób jeszcze fotkę jak możesz dla pewności.
- Tissien
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 98
- Imię: Marta
- Kontakt:
Zgadzam się, daj fotkę dla pewności, bo czasami pokładełko bardzo trudno dojrzeć. Nie zawsze są takie duże i dobrze widoczne jak na zdjęciach, które zamieściłam, szczególnie u młodych samiczek ciężko jest czasami zauważyć.
- Szpunta
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Dawid
Zamieszczam zdjęcie, niezbyt dobrej jakości. Może mimo wszystko w czymś pomoże. Samiec jest od ponad tygodnia w kotniku. Samica (czy też samiec - ten na zdjęciu) pilnuje ikry (mnóstwo pęcherzyków powietrza w rogu akwarium) przed zjadaniem przez inne ryby.
Jak to możliwe?
Jak to możliwe?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Tissien
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 98
- Imię: Marta
- Kontakt:
Kurcze, albo jest to samiec plakat, albo samica zakrywająca pokładełko płetwami brzusznymi. Aczkolwiek po budowie raczej stwierdzam samca plakat.
Jeżeli pęcherzyki są puste to pilnuje tylko gniazda, jeżeli w banieczkach są białe kropeczki to doszło do tarła i pilnuje ikry. Raczej jedno musisz oddać.
Chociaż pewności nie mam, musiałabym dokładnie zobaczyć jej brzuch - ryba wygląda identycznie jak jedna z moich samic.
Jeżeli pęcherzyki są puste to pilnuje tylko gniazda, jeżeli w banieczkach są białe kropeczki to doszło do tarła i pilnuje ikry. Raczej jedno musisz oddać.
Chociaż pewności nie mam, musiałabym dokładnie zobaczyć jej brzuch - ryba wygląda identycznie jak jedna z moich samic.