Od czego zacząć?
Moderator: ModTeam
-
- Administrator
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Michał
- Nazwisko: Kryński
- Kontakt:
Od czego zacząć?
Piszcie swoje porady dla początkujących akwarystów którzy chcieli by założyć zbiornik morski.
- screamer
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
Re: Od czego zacząć?
chętnie udzielę kilku porad ale może najpierw jakieś pytania???
Ostatnio zmieniony 2007-02-04, 12:02 przez screamer, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Administrator
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Michał
- Nazwisko: Kryński
- Kontakt:
Np. Jaki zbiornik, sprzęt, jakie ryby najlepiej hodować, jakie trzeba mieć zaplecze finansowe tak średnio aby założyć takie akwarium ;) itd
Michał
- screamer
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
Te wszystkie dane opisałem w dziale sprzęt...może nie jest to jakiś minimalizm ale na akwarium morskim nie należy oszczędzać bo jak tylko coś pójdzie nie tak to możemy stracić 2 razy więcej (mam na myśli obsadę) niż kosztuje osprzęt...
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Archie-Arkadiusz
- Kontakt:
Porada , prosta ale skuteczna...
Nie za wiele mógł bym doradzic młodym (morskim akwarystom) mam co prawda pare lat praktyki w słodko wodnych i choć bardzo sie przydaja to jednak morskie to troche inna zabawa. Jednak jeśli moge cos powiedzieć to taka skromna rada ...
: Panie i Panowie CZYTAĆ ,CZYTAC I MNOGO PYTAC ,każda przeczytana strona tematu w którym chcemy sie rozwijać w przyszłości procetuje i pozwala wyeliminować część błedów które z regóły sie popełnia na początku. I jak wszędzie 1 skąpletowac sprzęt jak najleprzy ,przy czym możliwy dla naszej kieszeni,2 jak najwięcej żywej skały ,stosunkowo do naszego zbiornika no i 3 parametry wody i jak to sie wszystko buja to wtedy zaczynają sie przyjemnosci( zwierzaki ) nadgorliwość nie wskazana _ wszystko po kolei a nie będzie rozczarowań. Wiem po sobie
: Panie i Panowie CZYTAĆ ,CZYTAC I MNOGO PYTAC ,każda przeczytana strona tematu w którym chcemy sie rozwijać w przyszłości procetuje i pozwala wyeliminować część błedów które z regóły sie popełnia na początku. I jak wszędzie 1 skąpletowac sprzęt jak najleprzy ,przy czym możliwy dla naszej kieszeni,2 jak najwięcej żywej skały ,stosunkowo do naszego zbiornika no i 3 parametry wody i jak to sie wszystko buja to wtedy zaczynają sie przyjemnosci( zwierzaki ) nadgorliwość nie wskazana _ wszystko po kolei a nie będzie rozczarowań. Wiem po sobie

Archie ,,,, archiedelphin_irl@onet.eu