Ramireza
Moderator: ModTeam
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Re: Ramireza
A jaki litraż masz na myśli?
Neony innesa, zbrojnik niebieski, molinezje i skalary.
Glownie ryby z Amazonii =)
Glownie ryby z Amazonii =)
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Marta
Akwarium ma 150l. i zastanawiam się właśnie nad ramirezami lub papuzimi, jeśli ramirezy to na pewno kupię także skalary, choć znajomy doradza mi papuzie zamiast ramirez...
-
- Moderator
- Kontakt:
Papuzie są za duże na ten litraż. To samo tyczy się skalarów.
-
- Nowicjusz
W takim razie jeśli ramirezy to ile? i jakie i ile innych rybek dobrali byście do nich żeby nie było ich za dużo a żeby było ładnie:)
-
- Moderator
- Kontakt:
Ramirezek para (1+1). Do tego zależy co Ci się podoba. Napisz swoje typy, a my podpowiemy co i jak 

-
- Nowicjusz
Zależało mi na skalarach ale odradzacie, także myślę że kupię neony, może 3 rodzaje? coś na dno ale nie mam pojęcia co?
Skalary moga byc w akwarium powyzej 100 litrow tylko musza byc wysokie, tzn. akwarium.
Ok. 50 cm.
Źródło : Wikipedia.
Ok. 50 cm.
Źródło : Wikipedia.
- RychuCar
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Rysiek
Ja bym pokombinował tak.
ramirezki (1+1)
neon innesa albo czerwony (finanse uzależnią wybór) 20
otoski od 5 do 7
Akwarium nie będzie przerybione ale bardzo ładnie ubarwione. Do tego na dnie będzie trochę ruchu bo otoski tam właśnie kursują, i do tego nie rosną do ekstremalnych rozmiarów jak zbrojniki więc w przyszłości nie będzie problemu z oddaniem do większego zbiornika.
Polecam również danio jeśli nie lubisz neonów albo proporczykowce które też mają ładne ubarwienie ale moim faworytem i tak jest to co napisałem u góry. Ja sam robię podobną obsadę do mojej 200ki.
ramirezki (1+1)
neon innesa albo czerwony (finanse uzależnią wybór) 20
otoski od 5 do 7
Akwarium nie będzie przerybione ale bardzo ładnie ubarwione. Do tego na dnie będzie trochę ruchu bo otoski tam właśnie kursują, i do tego nie rosną do ekstremalnych rozmiarów jak zbrojniki więc w przyszłości nie będzie problemu z oddaniem do większego zbiornika.
Polecam również danio jeśli nie lubisz neonów albo proporczykowce które też mają ładne ubarwienie ale moim faworytem i tak jest to co napisałem u góry. Ja sam robię podobną obsadę do mojej 200ki.