Czegoś brakuje....
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysztof
Czegoś brakuje....
Cześć.
Otóż już jestem w posiadaniu baniaka 112 litrów, dziś przy pasowaniu tła , zauważyłem że czegoś mi brakuje, otóż chodzi o wzmocnienia na przedniej i tylnej szybie, po prostu ich nie ma... czy one muszą być czy jak ? bo zauważyłem dopiero dziś...
Otóż już jestem w posiadaniu baniaka 112 litrów, dziś przy pasowaniu tła , zauważyłem że czegoś mi brakuje, otóż chodzi o wzmocnienia na przedniej i tylnej szybie, po prostu ich nie ma... czy one muszą być czy jak ? bo zauważyłem dopiero dziś...
-
- Stały bywalec
Re: Czegoś brakuje....
Zapewne 6mm czyli standard bo 8mm robią na zamówienie.
Proszę jak najszybciej na odpowiedź bo nie wiem co mam robić..
Proszę jak najszybciej na odpowiedź bo nie wiem co mam robić..
- Peta1992
- Stały bywalec
- Imię: Piotrek
- Nazwisko: Reszka
najlepiej jak byś zapodał jakieś fot.
-
- Stały bywalec
No nie wiesz jak wygląda takie akwa ?
Tak to wygląda :
http://www.diversa.info.pl/prod_18_akwa ... 35x40.html
Z obudową oczywiście, i chodzi oto że nie ma tam takich wzmocnień jak tu :
http://allegro.pl/akwarium-80x35x40-pro ... 04002.html
Wiesz o co mi chodzi ?
Tak to wygląda :
http://www.diversa.info.pl/prod_18_akwa ... 35x40.html
Z obudową oczywiście, i chodzi oto że nie ma tam takich wzmocnień jak tu :
http://allegro.pl/akwarium-80x35x40-pro ... 04002.html
Wiesz o co mi chodzi ?
- Peta1992
- Stały bywalec
- Nazwisko: Reszka
czyli chodzi Ci o to, że nie ma takich wzmocnień jak na obrazku tak ? hmm no moja 112 ma... może spytaj sprzedawcy gdzie kupiłeś czemu nie ma
-
- Stały bywalec
Tak,oto właśnie wchodzi... nie mam tych wzmocnień.Chciałem zalewać ale nie wiem czy warto
- piotrek929292
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 300
Moim zdaniem wzmocnienia nie są konieczne ale jeśli chcesz to najłatwiej byłoby zrobić to tak
Niebieski element to szyba którą możesz przykleić od góry za pomocą sylikony akwarystycznego. Mam tak w mojej 300l i wszystko śmiga

Niebieski element to szyba którą możesz przykleić od góry za pomocą sylikony akwarystycznego. Mam tak w mojej 300l i wszystko śmiga

Tsza być gupim, ale sprytnym!!!
-
- Stały bywalec
Najgorsze jest to że zdania są tak podzielone że mam taki mega mętlik w głowię i ciągle w strachu żyję że zaleje mi panele...
Inni piszą że od 80cm w górę powinno mieć wzmocnienia, inni znów piszą że nie trzeba...
Też wyczytałem że własnej roboty wzmocnienia te co pokazałem na zdjęciu są gorszę niż ich brak... Teraz kompletnie nie wiem co robić, nie pasuje mi za bardzo robić wzmocnienia, chciałem zalewać baniak i teraz kicha ;/ po świętach jadę do zoologa spytać się wgl. jakiej to firmy jest ten baniak, i czy wgl to zrobiła firma czy jakiś szklarz od siedmiu boleści.
Inni piszą że od 80cm w górę powinno mieć wzmocnienia, inni znów piszą że nie trzeba...
Też wyczytałem że własnej roboty wzmocnienia te co pokazałem na zdjęciu są gorszę niż ich brak... Teraz kompletnie nie wiem co robić, nie pasuje mi za bardzo robić wzmocnienia, chciałem zalewać baniak i teraz kicha ;/ po świętach jadę do zoologa spytać się wgl. jakiej to firmy jest ten baniak, i czy wgl to zrobiła firma czy jakiś szklarz od siedmiu boleści.
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
6mm w zupełności wystarczy. Nie przesadzajmy, jeśli zbiornik jest dobrze sklejony to nic się nie stanie i wzmocnienia są niepotrzebne.
-
- Stały bywalec
Co do tego czy jest dobrze sklejony, jak to ocenić ?:) ponieważ nie wiem czy akwa było od firmy czy od szklarza, jedynie co mogę napisać to gość ma dużo baniaków, bo spytałem się czy jeśli będzie gdzieś ciekło czy wymieni , a on że ma na miejscu bardzo dużo sztuk.
EW. foty mogę jutro zrobić i ocenicie:P
EW. foty mogę jutro zrobić i ocenicie:P