problem z nowym filtrem
Moderator: ModTeam
- xkameliax
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Marika
- Kontakt:
problem z nowym filtrem
Nie wiem czy to dobry dział, jak nie to prosze o przeniesienie do odpowiedniego. a więc mam taki problem Kupiłam zestaw Aquela i jest tam filtr który ma dodatkowo wężyk i jakąś taką końcówkę plastikową. jedną część wkłada się do tego dyfuzora z którego wypływa filtrowana woda a na drugi koniec węzyka założyłam taki plastikowy jakby koreczek i nie wiem jak to ma działać. Bo bąbelków żadnych nie widać... Kurcze
Pomoże ktoś?

-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Jakub
Re: problem z nowym filtrem
To powinno wystawać nad poziom wody i tym regulujesz napowietrzanie czym bardziej otwarte tym bardziej napowietrzasz wodę (lecę bąbelki) ale jeśli jest ruch tafli wody i żywe rośliny to takie napowietrzanie jest zbędne.xkameliax pisze:a na drugi koniec węzyka założyłam taki plastikowy jakby koreczek i nie wiem jak to ma działać. Bo bąbelków żadnych nie widać...
Loża Szyderców
- xkameliax
- Stały bywalec
- Kontakt:
Linf Bardzo dziękuje za odpowiedz
Już doszłam do tego
(czasem czuje się jak blondynka
) no ale co tam ;)
Jeszcze pytanko. Ruch wody jest taki malutki znikomy, przez chodzący filtr. To wystarczy? A co do roślin to jak narazie są trzy rodzaje dwa z nich znam a mianowicie moczarka i mech java moss. Jest jeszcze ta trzecia, ładna
Posadzilam, ale są nadal w koszyczkach, nie miałam czasu dzisiaj na pełną aranżację więc tylko tak orientacyjnie posadziłam w baniaczku. Poza tym chcę jeszcze coś dokupić z roślin. Napiszę to w odpowiednim dziale i może mi coś ładnego doradzicie ;)

Jeszcze pytanko. Ruch wody jest taki malutki znikomy, przez chodzący filtr. To wystarczy? A co do roślin to jak narazie są trzy rodzaje dwa z nich znam a mianowicie moczarka i mech java moss. Jest jeszcze ta trzecia, ładna

-
- Akwarysta
- Imię: Jakub
Musisz obserwować ryby czy nie pływają przy powierzchni wody i ciężko oddychają jak tak to wtedy trzeba zwiększyć ruch tafli.
Loża Szyderców
- xkameliax
- Stały bywalec
- Kontakt:
A w jaki sposób zwiększyć ruch tafli?
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
Najłatwiej zrobić to poprzez deszczownię, jeśli taką posiadasz.
Jeśli nie, to wylot filtra ustaw najbliżej powierzchni wody, aby powstawało falowanie.
Jeśli nie, to wylot filtra ustaw najbliżej powierzchni wody, aby powstawało falowanie.
- xkameliax
- Stały bywalec
- Kontakt:
kbtor dzięki 
A no i dziękuje (nie wiem komu) za przeniesienie tematu w odpowiednie miejsce

A no i dziękuje (nie wiem komu) za przeniesienie tematu w odpowiednie miejsce