Witam wszystkich forumowiczów.
Mam pytanko dotyczące posiadanych przeze mnieCzarnych Molinezji Black Moly. Posiadam je w swoim akwarium ok. 2 tyg. Zaraz po zakupie zauważyłem, ze nie zachowują się i nie wygladaja normalnie. Jeżeli chodzi o wygląd zewnętrzny to cały czas mają skulone płetwy grzbietowe oraz ogonowe a druga dziwna rzecz w wyglądzie to to, ze wyglądają jakby miały jakieś uszkodzenie kręgosłupa. Wyglądaja jakby były w połowie ciała na wysokości płetwy grzbietowej załamane. Część ciała od płetwy ogonowej do końca ogona opada w dół.Zauwazyłem też, że właśnie od pletwy grzbietowej jakby traciły kolor i nie są czarne tylko zdecydowanie jaśniejsze. Poza tym chowaja się w rogach akwarium za filtrem lub grzałka przeważnie przy powierzchni wody. Jedzą normalnie, nie ma z tym problemu. Czy wiecie jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy i czy ewntualnie można cos z tym zrobić czy niestety jest to nie do uratowania. Proszę o pomoc i odpowiedzi w sprawie. Będę bardzo wdzięczny.
Mój zbiornik 112l z obsadą:
4 mieczyki
5 danio
4 gupiki
3 glonojady
3 kirysy
To wszystko na chwilę obecną. Akwarium działa dopiero niecały miesiąc. Pozdrawiam i czekama na wasze sugestie.
Dziwny wygląd molinezji
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Daniel
Dziwny wygląd molinezji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.