W ostatnich dniach zauważyłem, że ten jeden wygląda na tle pozostałych coraz dziwniej, jest wyblakły, coraz bardziej 'niewyraźny'. może to przez ten jego brzuch? ale ma taki już sporo czasu, nie wiem czy więcej zjada od innych czy to taka większa samiczka? a może on sie już konczy?
w zbiorniku 30 l, neony, małe danio, krewetki(neonów jest piec bo pozostałe pouciekały z akwa, no i są już 1.5 roku od malego)
chory neonek
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: pawe³
chory neonek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Re: chory neonek
Masz złą obsadę. Jaki masz filtr, temperaturę, czym karmisz i w jakich ilościach, jak wyglądają podmianki?
-
- Zainteresowany
filtr to jakiś aqua szut (wiem, że przeznaczony do max 80 l), temp 22,
dotychczas karmilem granulkami micro pellets z Hikari tropical, teraz zakupilem nowe z tropicala - supervit w płatkach, od czasu do czadu cyklop mrozony ale nie chcą go jesc,
podmiany staram się co tydzien min 1/3, odmulam
zła obsada w sensie nie te rybki do takiego akwa? przerybione nie są, danio dostałem małe teraz i je wpuscilem ale wiem, ze bedą zapewne ciutke większe od neonków i juz planje zakup większego baniaka., zapytam moze od razu jaką wielkośc min zalecasz bo nie chce się bawić tez w jakieś spore
dotychczas karmilem granulkami micro pellets z Hikari tropical, teraz zakupilem nowe z tropicala - supervit w płatkach, od czasu do czadu cyklop mrozony ale nie chcą go jesc,
podmiany staram się co tydzien min 1/3, odmulam
zła obsada w sensie nie te rybki do takiego akwa? przerybione nie są, danio dostałem małe teraz i je wpuscilem ale wiem, ze bedą zapewne ciutke większe od neonków i juz planje zakup większego baniaka., zapytam moze od razu jaką wielkośc min zalecasz bo nie chce się bawić tez w jakieś spore
-
- Moderator
- Kontakt:
Temperaturę podwyższ do 25*C. Dieta IMO za mało urozmaicona.
Na takie coś to moim zdaniem 54l.
Na takie coś to moim zdaniem 54l.
-
- Zainteresowany
Malo urozmaicona, ale coś więcej? dokupić inny suchy pokarm czy coś innego?
Czytałem tu na forum, że danio wolą nieco niższą 21-23 wiec na razie nie podwyzszam
Czytałem tu na forum, że danio wolą nieco niższą 21-23 wiec na razie nie podwyzszam
-
- Moderator
- Kontakt:
No mało urozmaicona - trzeba podawać więcej rodzajów sztucznych, czasem coś mrożonego i żywego. Sam też możesz zrobić jedzenie dla ryb - zerknij w googlach na akwarystyczną książkę kucharską