w jakich zbiornikach powinno sie montować dwa filtry, czytam sobie niektóre tematy i ludzie maja po dwa choć nieraz zbiorniki maja choćby w okolicach 100l, Czy jeden filtr w takim dajmy na to 100l akwa jak np fzn1/2 może byc niewystarczający? - zapewne wszystko zalezy od skali zasadzenia zbiornika, czyli im wiecej flory tym wiekszy powinjen byc przepłryw?
drugie pytanie czy w zbiorniku ok 80l bardziej nadaje się filtr fzn1 czy 2? zastanawiam się nad tymi własnie, nie nastawiam się przy tym na akwarium typowo roślinne, raczej srednio zasadzone...
dwa filtry w akwarium
Moderator: ModTeam
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Re: dwa filtry w akwarium
Ja u siebie w roślinnym miałem w sumie około 1000-1200l/h w 3 filtrach 
Kaskada, i dwa wew z czego jeden działał tylko 10 godzin.
Jak akwarium przerosło to woda stała w miejscu praktycznie.
Aktualnie mam filtr 450l/h wew na gąbce jakiś włoski, i turbinę aqua shut'a do rozbijania CO2, która dalej działa koło 14 godzin na dobę.
Uważam, że w niezbyt zarośniętym akwarium spokojnie można mieć jeden dobry filtr.

Kaskada, i dwa wew z czego jeden działał tylko 10 godzin.
Jak akwarium przerosło to woda stała w miejscu praktycznie.
Aktualnie mam filtr 450l/h wew na gąbce jakiś włoski, i turbinę aqua shut'a do rozbijania CO2, która dalej działa koło 14 godzin na dobę.
Uważam, że w niezbyt zarośniętym akwarium spokojnie można mieć jeden dobry filtr.
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami