Fakt jest faktem że w oryginale zapisanym  u mnie kolory są mniej żółte. Nie wiem od czego to zależy. Muszę się trochę pouczyć.
 Fakt jest faktem że w oryginale zapisanym  u mnie kolory są mniej żółte. Nie wiem od czego to zależy. Muszę się trochę pouczyć.[500] Holender ? Łorena :) - bez nazwy na razie
Moderator: ModTeam
- 
				Łoren
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 500
- Imię: Robert
Re: [500] Holender ? Łorena :) - bez nazwy na razie
Ja się dopiero uczę robić foty na razie to bardziej metoda chybił trafił niż wiedza - więc proszę o wybaczenie  Fakt jest faktem że w oryginale zapisanym  u mnie kolory są mniej żółte. Nie wiem od czego to zależy. Muszę się trochę pouczyć.
 Fakt jest faktem że w oryginale zapisanym  u mnie kolory są mniej żółte. Nie wiem od czego to zależy. Muszę się trochę pouczyć.

Fakt jest faktem że w oryginale zapisanym  u mnie kolory są mniej żółte. Nie wiem od czego to zależy. Muszę się trochę pouczyć.Rozpoczynają się przygotowania do szaleńczego planu - roboczo - AZJA-PROJECT 2014 
Akwarystyka to choroba postępująca;)
Mój baniaczek ./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics24/18434,15.htm
- TetriZ
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Mateusz
jutro przyjeżdżam i zabieram Ci te akwarium

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku, bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze niż spokój
						- 
				kero79
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Grzegorz
Fajny baniak, te czerwone roślinki robią robotę - bravo!
p.s.
pozwolę się czasem Ciebie zapytać o nawożenie

p.s.
pozwolę się czasem Ciebie zapytać o nawożenie

- OTTO
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Tomek
Robert akwarium zmieniłeś ale do rybek widzę masz sentyment bo są nadal te same ;)
Ja skromny laik zapytam tylko jak to robisz że tworzysz jakiś pagórek i on Ci się nie rozmywa ?
Ty masz taką rękę do tego że mógłbyś lać magi i sypać wegetę i tez by Ci rosło, a jak chcesz widzieć zaniedbany zbiornik to wyślę Ci fotkę

Ja skromny laik zapytam tylko jak to robisz że tworzysz jakiś pagórek i on Ci się nie rozmywa ?
Ty masz taką rękę do tego że mógłbyś lać magi i sypać wegetę i tez by Ci rosło, a jak chcesz widzieć zaniedbany zbiornik to wyślę Ci fotkę

- 
				Jarus
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Jarosław
- Nazwisko: Waligórski
- Kontakt:
HAHA!! Doskonałe ale cała prawda. Dużo daje 'ręka' do akwarystyki. Znam ludzi którzy testów nie robią, leją nawozy na 'oko' i im wszystko pięknie rośnie. Dla mnie to jakaś 'czarna magia'.OTTO pisze:.....
Ty masz taką rękę do tego że mógłbyś lać magi i sypać wegetę i też by Ci rosło... /ciach/
112, 2 x 63, 30l
Pozdrawiam!
Jarosław 'Jarus' Waligórski
Glon najlepszym przyjacielem akwarysty!
						Pozdrawiam!
Jarosław 'Jarus' Waligórski
Glon najlepszym przyjacielem akwarysty!
- 
				siara82
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: £UKASZ
- Kontakt:
piekny zbiornik

- 
				Łoren
- Przyjaciel forum
Po prostu nie robię pagórkówOTTO pisze:Ja skromny laik zapytam tylko jak to robisz że tworzysz jakiś pagórek i on Ci się nie rozmywa ?
 wystarczy rośliny sadzić w tzw perspektywie zbieżnej , i przycinać - te które są bliżej przedniej szyby tnie się niżej a te w głąb wyżej - i wygląda tak jakby to był pagórek
  wystarczy rośliny sadzić w tzw perspektywie zbieżnej , i przycinać - te które są bliżej przedniej szyby tnie się niżej a te w głąb wyżej - i wygląda tak jakby to był pagórek   

A żebyście panowie wiedzieli że ostania moja metoda nawożenia to istny hardcoreJarus pisze: OTTO napisał/a:
.....
Ty masz taką rękę do tego że mógłbyś lać magi i sypać wegetę i też by Ci rosło... /ciach/
HAHA!! Doskonałe ale cała prawda.
 nawet nie chce mi się rozrabiać nawozów więc sypie sole tak..na "pałe" faktycznie jak zupę w baniaku hahahaha - jestem przed restartem więc teraz robię prawdziwe eksperymenty niemal jak dr. Mengele hahahahha
  nawet nie chce mi się rozrabiać nawozów więc sypie sole tak..na "pałe" faktycznie jak zupę w baniaku hahahaha - jestem przed restartem więc teraz robię prawdziwe eksperymenty niemal jak dr. Mengele hahahahhaRozpoczynają się przygotowania do szaleńczego planu - roboczo - AZJA-PROJECT 2014 
- matrix82
- Moderator
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
A ja poproszę o świeże foto.

Dalej będzie holender?Łoren pisze: jestem przed restartem więc teraz robię prawdziwe eksperymenty niemal jak dr. Mengele hahahahha
- OTTO
- Akwarysta
Restart co pół roku ?Łoren pisze: jestem przed restartem
Ty masz nerwy, ja chciałbym żeby mój baniak 10 wytrzymał żebym nie musiał nic robić

- 
				Łoren
- Przyjaciel forum
No jakoś tak...po prostu teraz aranżacja nie pasuje mi do nowych zasłonek....OTTO pisze:Restart co pół roku ?

Nie wiem czy holender..na pewno roślinniak , pierwotne założenia są takie żeby umieścić duże ilości krypotokoryn w bardzo wielu odmianach kolorystycznych i wielkościowych, pójdę też w kierunku mikrozoriów - jeszcze nie mam żadnej koncepcji , coś ostatnio w ogóle nie mam weny twórczej... może dlatego że mi ostatnio bije w dekiel ...to taka choroba co nie boli
 Wymyślam sobie różne rzeczy do zrealizowania (bo nie samą akwarystyką człowiek żyje)
 Wymyślam sobie różne rzeczy do zrealizowania (bo nie samą akwarystyką człowiek żyje)  i moje plany zaczynają mnie co raz to bardziej wciągać. Na razie zdobywam wiedzę...a potem zobaczymy.
 i moje plany zaczynają mnie co raz to bardziej wciągać. Na razie zdobywam wiedzę...a potem zobaczymy. Ja bym chyba zwariował z nudów - nie wyobrażam sobie...mnie mój baniak już się znudził - ot jest i jakoś...tak bym se coś zmieniłOTTO pisze:Ty masz nerwy, ja chciałbym żeby mój baniak 10 wytrzymał żebym nie musiał nic robić
 Tak na serio to oprócz samej chęci zmiany pojawia się konieczność wymiany podłoża - niestety - sam czysty biohumus okazał się być nietrafionym pomysłem - nie ma buforu - nie wiąże nadmiarów i cały czas oddaje ogromne ilości fosforu. Temat jest nie do opanowania - Takie podłoże jak ja zastosowało także dwóch znajomych roślinniarzy z dobra znajomością zagadnienia i też polegli - wiem że to nie wielkie pocieszenie ...ale zawsze coś
 Tak na serio to oprócz samej chęci zmiany pojawia się konieczność wymiany podłoża - niestety - sam czysty biohumus okazał się być nietrafionym pomysłem - nie ma buforu - nie wiąże nadmiarów i cały czas oddaje ogromne ilości fosforu. Temat jest nie do opanowania - Takie podłoże jak ja zastosowało także dwóch znajomych roślinniarzy z dobra znajomością zagadnienia i też polegli - wiem że to nie wielkie pocieszenie ...ale zawsze coś  
Rozpoczynają się przygotowania do szaleńczego planu - roboczo - AZJA-PROJECT 2014 
- OTTO
- Akwarysta
A dlaczego zrezygnowałeś z ziemi kwiatowej, przecież to chyba sprawdzony pomysł ?
U mnie przynajmniej ;)

U mnie przynajmniej ;)
- 
				Łoren
- Przyjaciel forum
No pewnie że sprawdzony - ale ktoś go musiał wcześniej sprawdzić . Biohumus mógł okazać się jeszcze większą rewelacją - ktoś to sprawdził - nie okazał się - teraz przynajmniej ileś tam osób które od czasu do czasu czyta forum a nie tylko ogląda obrazki o tym wieOTTO pisze:A dlaczego zrezygnowałeś z ziemi kwiatowej, przecież to chyba sprawdzony pomysł ?

W każdym razie biohumus jako taki będzie z całą pewnością jedną ze składowych następnego podłoża jest bardzo zasobny w fosfor którego zazwyczaj brakuje - to można wykorzystać - więc będzie kolejny eksperyment

Rozpoczynają się przygotowania do szaleńczego planu - roboczo - AZJA-PROJECT 2014 
- 
				Łoren
- Przyjaciel forum
Czarna folia

- OTTO
- Akwarysta
Robert co to za roślina na drugiej stronie wątku na zdjęciu:
akwarium grudzien 2012 001.jpg z prawej strony na dole, wygląda jak małe kaktusy ???
Muszę ją zdobyć

akwarium grudzien 2012 001.jpg z prawej strony na dole, wygląda jak małe kaktusy ???
Muszę ją zdobyć