kryptokoryna retrospiralna
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Waldemar
kryptokoryna retrospiralna
Moja kryptokoryna nie bardzo chce rosnąć. Inne rośliny rosną jak szalone, muszę je przycinać. Jaka może być tego przyczyna? Czy zbyt intensywne oświetlenie może być powodem braku jej wzrostu?
wlaki
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 500
- Imię: Robert
Re: kryptokoryna retrospiralna
A jakie masz podłoże - ktyptokoryny to rośliny które wymagają żyznego podłoża z domieszką gliny i są to tzw rośliny "starego akwarium" przyjmują się ciężko i odchorowują każdą zmianę , przesadzenie itd , może to czasami trwać nawet kilka tygodni zanim zacznie rosnąć.
Rozpoczynają się przygotowania do szaleńczego planu - roboczo - AZJA-PROJECT 2014
Akwarystyka to choroba postępująca;)
Mój baniaczek ./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics24/18434,15.htm
Akwarystyka to choroba postępująca;)
Mój baniaczek ./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics24/18434,15.htm
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Waldemar
kryptokoryna
Po Twoim wpisie widzę dwie przyczyny, które prawdopodobnie składają się na brak przyrostu: pierwszą jest ziemia ogrodnicza bez domieszki gliny. Drugą świeżo założone akwarium 12.01.2013. Myślisz , że warto czekać , i roślina się zaaklimatyzuje, czy lepiej zasadzić inne ziele? A może rozwiązaniem byłby nawóz dołożony do podłoża?

wlaki
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Re: kryptokoryna retrospiralna
Ale Ty już masz ziemie ;]
A crypto najlepiej rosną na liściach dębowych
Zostaw ją w spokoju jak rozrosną jej się korzenie to i ruszy z liśćmi za każdym razem mam to u siebie, tylko ja moje crypto traktuje nożyczkami dosyć często ;P
A crypto najlepiej rosną na liściach dębowych

Zostaw ją w spokoju jak rozrosną jej się korzenie to i ruszy z liśćmi za każdym razem mam to u siebie, tylko ja moje crypto traktuje nożyczkami dosyć często ;P
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami