Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam od nowa zacząłem hobby z akwarystyką. Dzisiaj właśnie posadziłem rośliny i tak to wygląda. Nie wiem czy odpowiednio dobrałem rośliny i w odpowiednich miejscach posadziłem. Proszę o wszystkie uwagi i wskazówki.
Baniak 112 l
Filtr JBL CristalProfi e900
Grzałka ikola 150 wat
Oświetlenie sylvania 2 x 18 w aquastar i gro-lux 10-12h/dobe
JBL Biotopol do wody
BAKTERIE BIODIGEST jedna ampułka
Nawóz w płynie nazwy nie pamiętam bo dostałem od kolegi taki żółty trzymany w lodówce około 1ml do mojego akwa codziennie
Rośliny:
Hemianthus micranthemoides 15 sadzonek
Eleocharis acicularis 30 sadzonek
Limnophila sesiliflora 2 sadzonki
Pistia Stratiotes 20 sztuk (a nawet i więcej)
Rotala rotundifolia 5 sadzonek
Alternanthera rosaefolia 1 sadzonka
Glossostigma elatonides 10 sadzonek
Hydrocotyle japan 8 sadzonek
Bacopa caroliniana 1 sadzonka
Hygrophila polysperma 2 sadzonki
Sagitaria sabulata 1 sadzonka
Staurogyne repens 1 sadzonka
Anubias nie pamiętam jaki
Żabieice
Kryptokoryny
Mech tez nie wiem jaki
Reszty roślinek nazw nie znam
Po za tym w baniaku od wczoraj znajdują się krewetki red cherry
Zbiornik z 3 tygodni był pusty sama woda z uzdatniaczem i filtracja cało dobowo. Wczoraj posadzone były rośliny i dzisiaj parę. Z początku żwirku jest mało ale idąc do tyłu jest więcej.
To już jutro się nad czymś zastanowię i napiszę propozycje ale to dopiero za miesiąc jakoś bd kupował ryby bo baniak nadal dochodzi rośliny posadzone to jeszcze troszkę ":)
No dzisiaj w baniaku zostały wpuszczeni pierwsi mieszkańcy
Są to 2 kosiarki i 4 właśnie zapomniałem nazwy ich Ale są naprawdę śliczne i ciekawe Umieszczę fotki to może zgadniecie co to za rybki
Śmieszne było w ich zachowaniu, że po wpuszczeniu do akwarium całą grupką 7 sztuk chowały się w jednym miejscu pod korzeniem, żadna żadnej nie odstępywała. Pierwsze wyszły kosiarki a potem reszta powolutki trwało to do wieczora jakoś od godziny 15