molinezje
Moderator: ModTeam
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Gosia
- Kontakt:
Re: molinezje
odpowiedź brzmi niestety żadnej. molinezje potrzebują powyżej 100l
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Nawet 200 bym powiedział. W odpowiednich warunkach potrafią naprawdę duże urosnąć.
Wez tez pod uwage fakt, ze one sie bardzo latwo rozmnazaja i jest ich duzo 

-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 500
- Imię: wieslaw
- Kontakt:
witam chciałem zapytać czy to normalne że moje molki pływają większość czasu przy dnie ?czytałem gdzieś ze to rybki raczej plywające w górnej części zbiornika
molinezje ,krewetki , saulosi, zbrojniki,otoski ,kosiarki,plekostomus
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Pawe³
Witam
Być może źle przeczytałem, albo czegoś nie rozumiem. Padło zapytanie ile można mieć molinezji w akwarium 60L. Dziś piszesz że twoje pływają po dnie. Wnioskuję że nie posłuchałeś opinii kolegów i kupiłeś je. I tutaj urwę dalszą część tekstu, skromnym przemilczeniem ; )
Być może źle przeczytałem, albo czegoś nie rozumiem. Padło zapytanie ile można mieć molinezji w akwarium 60L. Dziś piszesz że twoje pływają po dnie. Wnioskuję że nie posłuchałeś opinii kolegów i kupiłeś je. I tutaj urwę dalszą część tekstu, skromnym przemilczeniem ; )
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 500
- Imię: wieslaw
- Kontakt:
Ryumaru no nie posłuchałem bo dostałem od kolegi maluchy molinezji maja po 3 cm i jest ich 10 docelowo przygotowałem im 112 a dla pyszczakow 200l to tyle
molinezje ,krewetki , saulosi, zbrojniki,otoski ,kosiarki,plekostomus
-
- Przyjaciel forum
Ale co robią przy dnie? Tylko pływają czy skubią co się da? Jak skubią to znaczy, że są godne.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Piotr
Ciąża molinezji złotej
Witam,
jestem tu nowy. Mam pytanie. Czy moja molinezja będzie miała młode. Załączam zdjęcia. Dodam, że samiec ugania się za nią od kilku dniu i dotyka pyszczkiem jej odbytu. Czy to normalne? Czy mam spodziewć się potomstwa?
Dziękuję za odpowiedź
jestem tu nowy. Mam pytanie. Czy moja molinezja będzie miała młode. Załączam zdjęcia. Dodam, że samiec ugania się za nią od kilku dniu i dotyka pyszczkiem jej odbytu. Czy to normalne? Czy mam spodziewć się potomstwa?
Dziękuję za odpowiedź

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Przyjaciel forum
Samiec dotyka wargami jej podbrzusza. to normalna cześć zalotów. Najczęściej dzieję się tak podczas zbliżającego się porodu lub tuż po.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Piotr
Ok dzięki za radę. Teraz jedno pytanie. Mam młode platki w siatkowym dużym kotniku. Mają już około 2 tygodnie. Mam też drugi kotnik, mniejszy. Jednak gdy przełożyłem do tego mniejszego czarną kotną molinezję to po nocy zdechła. Jeszcze zrobiłem eksperyment i przełożyłem tę złotą molinezję do kotnika z małymi platki. Oczywiście molinezja próbowała je zjeść. Wyciągnąłem ją. Chciałbym, żeby narybek przetrwał w całośći. Co mam zrobić?
Dziękuję

Dziękuję