Obsada zbiornika 300l

Nie wiesz jakie rybki wpuścić np. do 50l akwarium? W tym dziale możesz uzyskać porady jaka obsada była by najlepsza.

Moderator: ModTeam

kylu87
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 0
Imię: krzysztof

Obsada zbiornika 300l

Post autor: kylu87 » 2013-03-08, 17:23

Witam wszystkich akwarystów :yhy: jestem nowy na forum, i mam nadzieje uzyskać od was pomoc. Ale do rzeczy mam zamiar założyć akwarium 300L, moje pytanie czy taka obsada jest bobra, i czy rybki będą żyły w zgodzie z sobą?

OBSADA:pielęgnica kakadu 4szt, pielęgniczka ramireza 6szt, zbrojnik Lamparci, zbrojnik zebra 2szt, neonki iniesta, kirysek panda 4szt.

ewentualne co byście zmienili lub dołożyli. Z góry dziękuje za odpowiedzi.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Timur
Akwarysta
Pojemność akwarium: 112
Imię: Krzysztof

Re: Obsada zbiornika 300l

Post autor: Timur » 2013-03-09, 19:22

Osobiście Ci nie odpowiem wprost bo po prostu ie mam 300L :) ale mój kuzyn ma i jedno co od razu mogę nieśmiało podpowiedzieć, to ja bym się pokusił o jakieś większe i bardziej spektakularne rybki na taki litraż. Kakadu i Ramirezki do olbrzymów nie należą:) A może zmienisz zdanie na skalary? (mnie się baardzo podobają, nigdy nie miałem dość miejsca żeby móc je trzymać). Z ławicowych też mógłbyś bardziej zaszaleć. Neony Innesa takie "oklepane" są.
neonki iniesta
btw. Iniesta to chyba piłkarz jest, nie hodowca neonów :D ;) Andrés Iniesta. Neony Innesa.

ODPOWIEDZ