błagam o pomoc i poradę

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
Timur
Akwarysta
Pojemność akwarium: 112
Imię: Krzysztof

Re: błagam o pomoc i poradę

Post autor: Timur » 2013-03-14, 22:20

Julka, Panu Truskawie dziękujemy :) Nie odpowiadaj na takie posty nawet, szkoda się angażować emocjonalnie dla osoby, która nie potrafi we własnym profilu napisać poprawnie nazwy "Dolny Śląsk" ;) Zresztą to nie jedyny popis lingwistyczny i ortograficzny w bogatej już poniekąd historii 5 (słownie pięciu) "truskawkowych" postów.
Umówmy się, że "truskawkowych" postów nie ma i ich nie czytamy nawet ;) Tak będzie łatwiej np mnie, czy Krystianowi Ci pomóc. Kolega z 54L doświadczenia, 1,1h obecności na forum oraz podpisem aby "nie męczyć ryb w kuli" zaczął forumową przygodę od ostrej kindersztuby, ale szybko mu przejdzie, bo wszystko co miał do przekazania już napisał :D I bardzo dobrze.

Tak jak napisałem wcześniej, postaraj się nam dostarczyć więcej danych n/t Twojego akwa i podłączam się do apelu Krystiana o zdjęcia. Tak zaczniemy, bo tak trzeba zacząć. Później zastanowimy się wspólnie co zrobić z obsadą, co zmienić, co szkodzi, co pomaga, co dobrze, co źle, co ładnie, co brzydko, na co stać, na co nie stać, co jest w sklepie, czego nie ma ok? ;)

Jak mawiał mój Ś.P. dziadek :"spokojnie i z chlebusiem panie dzieju" ;)

Truskawa
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 54
Imię: £ukasz

Post autor: Truskawa » 2013-03-15, 08:14

Timur no to jesteś w bardzo wielkim błędzie... Mam ponad 300L morskie od 3lat miałem 120L malawi zrezygnowałem i teraz startuje na nowo ze słodkowodnym... Po co ty się unosisz?
NIE MĘCZ RYB W KULI!

Awatar użytkownika
Timur
Akwarysta
Pojemność akwarium: 112
Imię: Krzysztof

Post autor: Timur » 2013-03-15, 09:46

Ja się unoszę? :D No jaja sobie robisz :)
Nie no co za agentka julka50851 najpierw zakładasz zbiornik a później pytasz?

Po pierwsze wiesz że te ryby pływają,jedzą itp we własnych odchodach?????????
Prawie cała obsada do wymiany. Jeden welon potrzebuje minimum 100L ty masz 2 w 50L po za tym są to ryby które strasznie brudzą ( WIĘC STĘŻENIE AMIONIAKU MASZ ZABÓJCZE ) więc oby dwa do oddania, Zbrojnik DO ODDANIA potzrebuje też minimum 100L...

CHCESZ DLA RYBEK JAK NAJLEPIEJ I NA RAZIE NIE BĘDZIESZ KUPOWAĆ NOWYCH???? PRZECIEŻ TY MASZ RYBY DO ODDANIA A NIE ŻEBYŚ JESZCZE NOWE KUPYWAŁA!!!
No tak, Ty się nie unosisz, Ty "POMAGASZ" :D

Tak, tak, rozumiem, zamiast wpisać '"3" i dwóch "0" wpisała Ci się "5" i "4" :) To się faktycznie mogło zdarzyć, przecież są blisko na klawiaturze. A ja mam jeszcze wielką kulę pełną welonek, ale nie wpisałem objętości, bo mam kłopot z liczbą "pi"... liczę i liczę...
Dla mnie to Ty możesz mieć i 30000L słodko-kwaśnego akwa z krewetkami w chrupiącej panierce, ale jak masz zamiar tak "POMAGAĆ" to się lepiej nie odzywaj.

A pieni to się woda w kiblu... I woda w akwarium w innym wątku. Szukaj dobrze bo przegapisz wielką szansę zjechania młodej osoby WIELKIMI LITERAMI za to, że odważyła się zapytać wielce szanownego gremium "PO", a nie "PRZED".

I nie spamuj nam tu wątku już bardzo uprzejmie serdecznie i gorąco proszę.

Truskawa
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 54
Imię: £ukasz

Post autor: Truskawa » 2013-03-15, 10:16

Nic dodać nic ująć po prostu śmieszny jesteś :)
NIE MĘCZ RYB W KULI!

julka50851
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 50
Imię: Julia

Post autor: julka50851 » 2013-03-19, 22:39

oj troszkę długo mnie tutaj nie było i widzę że atmosfera do miłych nie należy.
miałam problemy z internetem i dlatego mnie nie było.

z akwarium już jest wszystko w porządku, żadna rybka nie padła od tamtego czasu. zaczęły ładniej niż wcześniej pływać. filtr ustawiony na maksa

Awatar użytkownika
bercia289
Przyjaciel forum
Pojemność akwarium: 0
Imię: Bernadetta
Nazwisko: Baranowicz
Kontakt:

Post autor: bercia289 » 2013-03-19, 22:51

Oddaj welona on się tam meczy ta ryba dorasta do 50cm nawet. i to nie są jakieś tam wymysły.

Ta ryba potrzebuje temperatury 19 stopni a pozostałe ryby 25 najczęściej.
Jakie Ty tam masz te ryby jeszcze?

Jaka masz temperaturę?

ODPOWIEDZ