Timur, dzięki
Tak więc, roślinki zamówione, szykuje się wyprawa do sklepu po ziemię no i na sobotę wstępnie zaplanowany restart. Miał być dzisiaj ale zawaliłam z roślinami
Świecenie zacznę od tego co jest, na początek powinno wystarczyć. W międzyczasie będę się jeszcze decydować na światło. Możecie coś polecić? Jaki zestaw byłby najlepszy? Myślałam o dorzuceniu 24W T5. Trochę boje się dokładać 6500 po poprzednich doświadczeniach, z kolei nie wiem czy samo różowo-fioletowe doświetli mi dno i czy nie zrobi się z deka zbyt mrocznie albo zbyt... różowo
edit. Z racji że mam straszną awersję do nauki na kolosa taką sobie luźną uwagę pozwolę wstawić. A mianowicie zaskoczyło mnie tempo w jakim rośliny zareagowały na carbo. Duży Henio dosłownie następnego dnia po dodaniu wypuszcza śliczne, soczyście zielone pędy
Dorzuciłam też fotkę ze stanu obecnego (lepiej tego nie oglądać).
A ponieważ strasznie nie lubię takiego stanu bezczynności i czekania (tak, wiem, akwaryście przystoi cierpliwość) to jeszcze fotka RC tak żeby zająć czymś głowę
Tyle, życzę wszystkim miłej nocy zanim zacznę bardziej się rozpisywać : )
edit.2. 21.03:
ziemia kupiona, oczywiście nie odkryję Ameryki stwierdzając, że prawie niemożliwością jest dostać taką bez nawozów.
również roślinki przyszły.. i powiem szczerze, mega szybko, w świetnym stanie.. ale co z tego jeśli oczywiście tych najlepszych jest najmniej, a raczej są najmniejsze, a braki zamaskowali Limnobium.
Z racji iż nie widzę nic złego w podaniu tu nazwy sklepu (mam nadzieję że nie zostanę za to okrzyczana/zbanowana) zamawiane były w Planta Garden. Nie jestem zwolennikiem kupowania w sklepach internetowych, no ale skusiłam się i chociaż nie jest tak źle jak mogłoby być to świetnie też nie jest. Plus za tempo i zabezpieczenie, minus za niesłowność.
Tak więc.. jeśli ktoś ma nadmiar Gwiazdy Wodnej to chętnie przygarnę kilka sadzonek