Posiadam akwarium JUWEL 200l z szafeczką.
filtr JUWEL BIOFLOW 3.0 załączony w zestawie.
dołączona grzałka tego samego producenta.
Oraz oświetlenie, dwie jarzeniówki ciemniejsza i jaśniejsza o których też niestety nic nie wiem

Oraz napowietrzacz. Przepraszam za tak niekompletne informacje ale akwarium dostałem od narzeczonej w prezencie na urodziny. I nie posiadam żadnych pudełeczek co bym mógł dowiedzieć się więcej.
Moja obsada w zbiorniku- 2otoski, bojownik, 2zbrojniki niebieskie, skalar, 6 molinezji, (+15 małych w kotniku) 2 bocja wspaniała.
Do tego jakieś z 10 różnorakich małych roślinek. Kilka grot ułożonych z kamieni i dwa korzenie nabyte w sklepie akwarystycznym. podłoże wysypane z kamyczków znalezionych na plaży (wyparzone, umyte i upieczone w piekarniku)
Akwarium założone zostało około 6 tygodni temu, a rybki wpuszczone około miesiąca. Rybki karmię Waflami z algi firmy Aquarian, oraz płatkami tropikalnymi firmy Nutrafin.
Mój problem dotyczy otoska. Jeden z nich wygląda jakby w ogóle nie urósł od czasu wpuszczenia go do akwarium, Wyblakły mu kolory a głowa i okolice płetw nabrały żółtego koloru. Śledzę tą rybkę od dłuższego czasu i jak na razie, ani się nie pogorszyło ani polepszyło. Dodam jeszcze że jego rówieśnik z którym pływał wszędzie i zawsze od momentu zachorowania zaczął go strasznie ścigać po całym akwarium. Co zrobić?