Matikem pisze:Proszę nie spamować że do d*** obsada bo taką mi pani z zoologicznym zaleciła, a ja już nie mam gdzie oddać.
No sorry, ale trzeba się przyczepić, bo masz ryby, które potrzebują o wiele większego litrażu. Argument, że pani z zoologicznego ci taką obsadę dobrała i nie masz teraz gdzie oddać nie jest żadnym argumentem, bo to twoim obowiązkiem było dowiedzieć się jaką obsadę możesz mieć w 25 litrach. W profilu napisałeś że niedługo będziesz miał 100L, niedługo to znaczy kiedy? Kiedy wystartowało to akwarium? Kiedy wpuściłeś ryby? Przy takim przerybieniu w takim litrażu zaraz dojdzie do nagromadzenia szkodliwych związków i ryby mogą się pozatruwać.
Ponadto moim zdaniem 100 litrów na taką obsadę to za mało, dla kilku gatunków które już masz 100 litrów jest podane jako MINIMUM, przy rozsądnej obsadzie oczywiście, ale molinezje zaraz zaczną się mnożyć, a skoro nie masz teraz gdzie wydać kilku ryb, to co zrobisz później z nieustannie mnożącymi się molinezjami? Moim zdaniem powinieneś myśleć o akwarium minimum 150L.