Cześć.
12L temu miałem Malawi 240L z Pyskami i Brzankami - tak wiem, że to zło ale rybki miały się świetnie.
Teraz mam swoje mieszkanie i mogę mieć znowu baniak.
Wybór padł na 96L bo takie mi się akurat mieści pomiędzy ścianą a komodą.
Teraz kwestia obsady bo resztę już z pomocą userów Elbląskiego Forum Akwarystycznego kupiłem.
Generalnie stanęło na Brzankach sumatrzańskich + kiryski i glonojady ale nie ukrywam, że oprócz brzanek jeszcze coś bym chciał pływajacego - przerabiał ktoś podobny temat lub hodował Brzanki z jakimś innym gatunkiem od małego?
Pozdrawiam !
96L - powrót do akwa po 12latach ale sporo się zmieniło
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 100
- Imię: Kamil
- Nazwisko: Brzêczyszczykiewicz
- Kontakt:
96L - powrót do akwa po 12latach ale sporo się zmieniło
Sukcesy na 1/4 mili a teraz rodzina i dupowóz z LPG...
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Re: 96L - powrót do akwa po 12latach ale sporo się zmieniło
Do takiego akwarium nie pchałbym już nic. I tak wydaje mi się, że na sumatry to za mało - one uwielbiają pływać/gonić się. Nie dałbyś rady poszukać szklarza i zamówić akwarium na Twój wymiar (trzeba będzie kombinować ze światłem i pokrywą, ale zyskujesz na wielkości baniaka)?
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 100
- Imię: Kamil
- Nazwisko: Brzêczyszczykiewicz
- Kontakt:
Re: 96L - powrót do akwa po 12latach ale sporo się zmieniło
Baniak to ja już mam i taki też mi się mieści - no mooooże z 8cm szerszy by mógł być ale zmieniać nie zamierzam...
Mam akwa 800x300x400 z pokrywą firmy Wroak wraz z pokrywą z nową 840k świetlówką zimno-białą(juvela 400k wywaliłem na śmietnik).
Grzałka 100w z termostatem Aquael-a.
Filtr z lekkim zapasem, czyli HW-302.
Mam jeszcze do kupienia - wkłady do filtra(gąbki mam te białe), tło jakieś, podłoże, jakieś roślinki i główną obsadę, czyli rybki.
Mam akwa 800x300x400 z pokrywą firmy Wroak wraz z pokrywą z nową 840k świetlówką zimno-białą(juvela 400k wywaliłem na śmietnik).
Grzałka 100w z termostatem Aquael-a.
Filtr z lekkim zapasem, czyli HW-302.
Mam jeszcze do kupienia - wkłady do filtra(gąbki mam te białe), tło jakieś, podłoże, jakieś roślinki i główną obsadę, czyli rybki.
Sukcesy na 1/4 mili a teraz rodzina i dupowóz z LPG...