ile żałoniczek do 60 l
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: ewa
ile żałoniczek do 60 l
Witam. Mam zbiornik 60 l. Obecnie posiadam 5 żałobniczek i chciała bym sie dowiedzieć ile w takowym litrażu mogło by pływać. A może jakieś maleńkie stadko rybek mogło by sobie jeszcze pływać?
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Re: ile żałoniczek do 60 l
W 60l IMO 0 żałobniczek. To stosunkowo duże, bardzo ruchliwe ryby. Radzę zmienić je na stadko czegoś mniejszego. Napisz co chciałabyś mieć w akwarium, a my podpowiemy co i jak 

-
- Nowicjusz
Dzięki za odpowiedż. Właściwie to sama nie wiem. Chciałam w ogóle coś z afryki, ale tam same skałki jak czytałam, więc zrezygnowałam. Jakiąś właśnie fajną iwesołą ławiczke rybek najlepiej. Zadnych gupików itp. Myślałam o prętniakach 2+1 i coś jeszcze. Akwa jest dojżałe już z rok ma, do tej pory mieszkały tam właśnie elenderki i bojek, ale za szybko sie mnożyły, a do zoologa nie chce oddawać. więc oddałam na karme dla skalarów:) Nie moge się zdecydować co bym chciała, bo mały zbiornik, więc mały wybór. Danio mui sie bardzo podobają też, ale też pływaja na góże akwa, więc niebardzo. W sklepie nie umieją mi doradzić, więc piszę tu. Czyli ładne małe ruchliwe rybki, które mogą współżyć z bojkiem
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 408
- Imię: Andrzej
To może bystrzyki amandy-całkiem ładne i małe (mam u siebie w 112l z gupikami akurat),tylko nie wiem jak na nie zareaguje bojownik,choc miałem prze pewien czas akurat tam samice bojka i nic się złego nie działo.
-
- Nowicjusz
też je kiedyś miałam w 112. Wolała bym jakieś bardziej niebieski, srebrne itp byle nie czerwone, pomarańczowe i nie neonki. Brzanki sumatrzańskie są świetne i właśnie zachowują się tak jak bym chciała ( wesołe, wszędzie ich pełno), tylko do bojka nie nadają się
.Galaxy są piękne i też sie super zachowują tyle, że u nas w k-gu strasznie drogie. A do prętniaków karłowatych mogła by być jakaś ławiczka?

-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 408
- Imię: Andrzej
No to może coś z bystrzyków lub tęczanek(tylko litraż trochę ogranicza)?
-
- Nowicjusz
właśnie a tęczanka filigranowa? Z bojkiem może być>