WITAM
chciłem porady mam juz akwarium założone wpuscilem tam ze 25 neonów i 2 grubo wargi
mialem 4 mieczyki i 2 guraminowante ale przelozylem je do innego akwarium bo starsznie mi roslinki ciagały i wszystko wyszarpywały z z dna a mam delikatne drobne,podloze to madno cos takiego,moja prosba to jakie rybki dobrac do neonów chcial bym zeby pływalo cos wiekszego ładnego z neonami i nie niszczyło roślin ,i chciałbym dobrac jakies roslinki jeszcze ale z jakimis wiekszymi lisciami ?maga byc tez rybki mniejsze co pływaja w stadach czekam na wasze propozycje
dziekuje serdecznie za pomoc
akwarium 300 l
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Andzej
Re: akwarium 300 l
A tak generalnie na same roślinki posiadasz jakiś budżet? Bo miałbym dla Ciebie kilka propozycji,wstaw też zdjęcie swojego akwarium,wtedy zobaczę tez jakie podłoże dokładnie posiadasz.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Zacznijmy od tego, że zwykle "coś większego" zeżre neonki... Jakiego rodzaju większe ryby cię interesują? Bo to zwykle do nich trzeba dobrać te mniejsze i roślinki - a w zasadzie cały wystrój.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Stały bywalec
- Imię: Rafa³
polecam ziemiojady piękne niedocenione rybki no i do 30cm dorastają
-
- Nowicjusz
- Imię: krzysiek
fotke wstawie w przyszłym tyg
brak czasu na wszystko ostatnio pozdro
brak czasu na wszystko ostatnio pozdro
-
- Zainteresowany
- Imię: Andzej
Ale są ogólnie jakieś postępy,masz roślinki,myślałeś o czymś,kupiłeś "większe" rybki? Podaj szczegóły w miarę możliwości jak będziesz miał chwilę czasu. Czekamy także na fotkę:)