Witam potrzebuję pomocy mam ciężarną samiczkę gupika która pływa głową do góry przy wierzchu akwarium raczej nie pływa tylko dryfuje ponieważ nie używa do tego głównej płetwy wogle nią nie rusza płetwę grzbietową ma złożoną macha tylko tymi małymi przy głowie. Główna płetwa chyba zmienia kolor z błękitnego na żułtawy pomocy co to może być.
Zbiornik 60l 1xmały skalar 2x mieczyk 2x molly 5x danio 2x małe glonojady ok 6cm 1x kirysek tylko on został z gromadki.POMOCY!
Chory Gupik pomocy!
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: £ukasz
-
- Nowicjusz
Re: Chory Gupik pomocy!
A i jeszcze jedno samiec gupika ciągle przy niej pływa i chyba ją lekko podgryza.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Brawo! Aż miło popatrzeć na taką zupę rybną
Przyczyna jest prosta - najprawdopodobniej fatalne warunki w zbiorniku. Proponuje podmianę 20%, i rozważenie szybkiego uporządkowania obsady. Samica jest ciężarna, a co za tym idzie - osłabiona. I no. wysokie NO3 działa na nią mocniej niż na inne ryby. A ze jest podgryzana? To normalne z osłabionymi rybami. Stają się, jak w naturze, pokarmem.

Przyczyna jest prosta - najprawdopodobniej fatalne warunki w zbiorniku. Proponuje podmianę 20%, i rozważenie szybkiego uporządkowania obsady. Samica jest ciężarna, a co za tym idzie - osłabiona. I no. wysokie NO3 działa na nią mocniej niż na inne ryby. A ze jest podgryzana? To normalne z osłabionymi rybami. Stają się, jak w naturze, pokarmem.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Nowicjusz
Samiczka nie przeżyła do mojego powrotu z pracy:/
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Proponuję wyciągnąć wnioski i zadbać o zbiornik 

Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back