Timur, Piach miałem czysty kwarc , bo ojciec miał to do myjki ciśnieniowej , piach przepłukałem 25-30 razy aż woda nie byłą mętna , później przegotowałem 30 min i znów 5-10 przepłukałem ;)
---
W sumie takie szyszki chyba drogie nie będą , to tam mogę sobie pozwolić na zakup , ale nad korzeniami muszę pomyśleć i wyruszyć po nie ;)
Założenie akwa 300l
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 300
- Imię: Sebastian
Re: Założenie akwa 300l
Witam odświeżam temat
Moje akwa ma 2 tyg i 2 dni . Ostatnio zrobił mi się taki "żurek" na wodzie , coś jakby rozlana benzyna / olej coś takiego to wyglądało . To czytałem , żeby zwiększyć ruch tafli wody i to zniknie , że to podobno jest kożuch bakteryjny , no to zrobiłem i znikło do filtru wciągło . Dzisiaj patrze jeszcze troszkę taki "żurek" na górze został i do tego doszło bardzo wiele bąbelek :o
Tak to wygląda teraz :
POMOCY!
Moje akwa ma 2 tyg i 2 dni . Ostatnio zrobił mi się taki "żurek" na wodzie , coś jakby rozlana benzyna / olej coś takiego to wyglądało . To czytałem , żeby zwiększyć ruch tafli wody i to zniknie , że to podobno jest kożuch bakteryjny , no to zrobiłem i znikło do filtru wciągło . Dzisiaj patrze jeszcze troszkę taki "żurek" na górze został i do tego doszło bardzo wiele bąbelek :o
Tak to wygląda teraz :

POMOCY!
-
- Forumowicz
Tak to teraz wygląda..
Wprowadzam zmiany jak na razie ..

Wprowadzam zmiany jak na razie ..

- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Trochę jeszcze pusto, ale zapowiada się fajnie
Pomyślałbym też o jakimś tle za akwarium.

Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Forumowicz
Będę myślał w wolnym czasie nad tłem
Muszę kupić reeszte obsady i niektóre rybki oddać

Muszę kupić reeszte obsady i niektóre rybki oddać