wszystkie jakie bym chciał to nie nie nie bo będę się zabijać tu będzie im źle
Nie wszystkie, tylko mowa z tego co wiem dotyczyła skalarów razem z kakadu. A to nie
WSZYSTKIE. Jesli należysz do tej grupy ludzi, która szuka tylko i wyłącznie potwierdzenia swoich pomysłów, bo nie dopuszczasz do siebie możliwości, że masz złe/głupie pomysły, to szukaj poklasku w mniej branżowym gronie. SKALARY Z KAKADU W 112L SIE NIE DA! PANIAŁ?
Zrozum to i nie zniechęcaj się, bo Ci się mętlik zrobił w głowie. Każdy tak miał a jakoś piękne akwaria w galerii można podziwiać.
Dalszej części postu nie chce mi się nawet cytować, bo rozumiem, że to tylko taki "okrzyk" zmęczonego lekturą forum.
"Kiedyś" to taki slogan. Kiedyś to psy na 30kg łańcuchach trzymali, koty to dzieci dla zabawy w misce topiły, a mój znajomy kiedyś karpie najpierw czyścił z łuski a potem zabijał. Wiesz, tak było kiedyś, a teraz jest inaczej. Jak chcesz mieć tak jak kiedyś to wsadź żarówkę do akwarium oszczędzisz na świetle i grzałce.
Dobrze zacząłeś tylko się zmęczyłeś natłokiem informacji. Odpocznij z dwa dni, dane się ułożą i będzie ok. Pomyśl, że kiedyś miałeś 2 pokrzywione welonki w zagloniałym 25l akwa bez roślin, a teraz masz kilka latek więcej i pasuje podnieść poprzeczkę i zrobić coś więcej, mądrzej i ładniej.