RATUNKU!!!Molinezja uszkodziła płetwę i nie potrafi pływać.
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Ewa
RATUNKU!!!Molinezja uszkodziła płetwę i nie potrafi pływać.
znalazłam moja molinezję między skałką a ścianką akwarium chyba otarła się o tą skałkę bo nie potrafi się unieść. oddych noramlnie, rusza cały czas drugą płetwą ale nie ma siły się unieść. Druga czarna molinezja ją cały czas trąca.Co się dzieje? Co mam robić?
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: RATUNKU!!!Molinezja uszkodziła płetwę i nie potrafi pływać.
Przenieś ja np. do kotnika. Zapewnij spokój, podaj witaminy. Za kilka dni powinno się jej poprawić.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Najpierw podać nam informacje o akwarium: litraż, obsada, filtracja, częstotliwość i wielkość podmian, parametry jeśli masz taką możliwość, temperaturę, zdjęcie ryby, etc.
-
- Nowicjusz
- Imię: Jasmin
- Kontakt:
Coś się poprawiło? U mnie często takie uszkodzone rybki szybko zdychały, ale może dlatego, że nie dawłam im żadnych witamin - przenosiłam tylko do zbiornika dla rekonwalescentów, bo inne zdrowe rybki lubiły takie uszkodzone poddziobywać.
-
- Nowicjusz
- Imię: Magda
Też jestem ciekawa czy się udało, ale autor topiku już się pewnie nie wypowie. A może ktoś inny napisze o swoich sukcesach w ratowaniu rybek? Ja niestety nie mam żadnych... Co prawda miałam tylko dwa gupiki pogryzione, ale nie dało się ich uratować...