źle CI napisałem te wszystkie rybki się wykluczają ramirezy, bojowniki i barwniaki to terytorialne rybki - nawet w 300 l nie próbowałbym ich łączyć. Skalar jest za duży do tego akwarium, on wymaga 50 cm wysokości w/g literatury, do tego zje mniejsze rybki i będzie wkurzać te powyżej tym, że jest większy.
Ja CI powiem z doświadczenia Sumy to problemowe rybki , mniej lub bardziej. Z natury agresywne drapieżniki, padlinożercy i brudasy
Z obsady jaką chcesz mieć to wybierz sobie jedną z powyższych (poza skalarem). Dobierz coś niedużego w tło, jakieś zwinniki, neonki, rosborki i inne nieduże rybki, które mógłbyś trzymać w grupce 15 szt w tym litrażu. Na dno daj Kiryski + cieniooczki lub mułojady i będzie cacy. Kosiarki rosną bardzo duże do 15-20 cm.
Dodatkowo dobierz rybki względem parametrów wody - Ramirezy wymagają miękkiej wody co dyskryminuje żyworódki bo one preferują twardszą, dodatkowo strasznie brudzą akwarium co wymaga na Tobie zrobienie bardzo dobrej filtracji mechanicznej i biologicznej - kubeł przy żyworódkach w 112l w/g mnie to podstawa aby to miało ręce i nogi.
Zobacz u mnie jak wyglądać to mniej więcej powinno - coś efektownego Kakadu - wypełnienie - neonki i rybki denne, ale ja mam 200 l a Tobie zostaje ograniczyć się do objętości 112l.
Nie musisz poza tym brać jakichś typowych odmian zwykłych rybek, zrób dno z czarnego piasku bazaltowego i daj tam kiryski ale albinosy ... wizualnie zmiotą Twoje skalary, daj ciemne tło w akwarium i dobre oświetlenie a zwykłe rosborki będą wyglądać oszałamiająco.
Jeszcze raz pamiętaj 112 l to niezbyt duży zbiornik, ilość gatunków do trzymania tu to max 4-5 z tym, że skoro to ma być ogólniak to zrób jak pisałem wyżej coś bo chce w ilości parka + wypełnienie + coś na dno i rybkom będzie dobrze. Tobie oszczędzi ciągłych prac przy czystości akwarium ( na początku to jest fajne potem zaczyna być irytujące ) a im zapewni stabilne środowisko do życia. Co odwzajemnią super wyglądem i możliwym tarłem, a to największa nagroda dla akwarysty - żyworódki to i w wodzie z kibla będą się mnożyć bo one tak mają, no może poza selektywnymi odmianami ale gupików/ mieczyków po 40 zł za sztukę chyba nie będziesz kupować.
PS. Pamiętaj o roślinkach im więcej tym lepiej dla biologi akwarium.