Oj to zdecydowanie za malo. Masz raptem 0,25W/l Ja na Twoim miejscu dałabym jeszcze chociaż tak z 9W a najlepiej 15W.
Co do roślin to ja Ci nie pomogę muszą wypowiedzieć się inni, bo ja nie za bardzo się na tym znam niestety. A może zrób zdjęcie, to doświadczeni akwaryści pomogą Ci rozpoznać te rośliny
No skoro dzisiaj zalane to poczekać trzeba, aby baniak się ustabilizował czyli jakieś 2 tygodnie co najmniej.
A co do roślinek to powiem tak, niektóre lubią mało światła tak jak np microsorium a niektóre więcej aby zdrowo i pięknie rosły np mały heniek. Jak pisałam wczesniej nawozy przy takim świetle jakie masz obecnie to raczej tylko na rozwój glonów pomoże, jak już zdecydujesz się na kolejne W to dokup świetlówkę o barwie zimnej 6500K.
sera bio nitrivec to chyba jakieś bakterie nitryfikacyjne. Osobiście nie jestem za czymś takim, lepiej jak zbiornik sam się ustabilizuje i bakterie nitryfikacyjne same się pojawią i zamieszkają w Twoim zbiorniku.
Pamiętaj, aby przy czyszczeniu filtra (w przyszłości) płukać go w tej wodzie z akwarium , ponieważ czysta, bieżąca, chlorowana woda zabije wszystkie bakterie nitryfikacyjne mieszkające w filtrze i równowaga zostanie zachwiana.
Napisz nam moze wszystko od A do Z czyli:
Litraż zbiornika,
filtr,
grzałka
jakie to tabletki nawozowe?
Powodzenia i dużo cierpliwości życzę

Czytaj duuużo artykułów a to na pewno pomoże
A i jeszcze jedno: Jakie to ma być akwarium, co chciałbyś w nim trzymać?