Witam.
Jestem początkującym akwarystą i mam pytanie jakie ryby mógł bym wpuścić do akwarium 30l o długości 40cm, wysokości 28cm i szerokości 25cm. Przy czym nie chce do niego wkładać gupików ale jakieś inne gatunki, gupiki po prostu już mnie znudziły miałem je około 1 roku.
Akwarium z przodu jest obsadzone eleocharisem a na drugim planie rośnie sobie ludwigią repens. Mam tam również nieduży korzeń.
Jakie rybki mogli byście mi polecić?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
obsada zbiornika 30l
Moderator: ModTeam
- StroWn0
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Jacek
Re: obsada zbiornika 30l
Razborki Galaxy i Boreańska , Drobniczka, Kirysek Pigmej, Drobnoustek Obrzeżony, neon zielony .
Niedawno też tymczasowo w 28l, trzymałem Promieniczki Wernera i uważam, że grupka 3+3 do 30l tez by podeszła.
Zostają jeszcze krewetki.
Niedawno też tymczasowo w 28l, trzymałem Promieniczki Wernera i uważam, że grupka 3+3 do 30l tez by podeszła.
Zostają jeszcze krewetki.
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Emilia
Możesz mieć: krewetki, Gupiki Endlera, Gupiki Pawie Oczko,, Paracheirodony Simulansy (Neony Zielone), Bojownika, Szczupieńczyki pręgowane, Microrasbory Galaxy, Ampularie, Drobniczki.
Niestety niewiem ile czego do czego, ale niewrzycaj wszystkiego na raz.
Niestety niewiem ile czego do czego, ale niewrzycaj wszystkiego na raz.
- hunter209
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Rafa³
Z tymi to trochę pofantazjowałeś... ;)zzxxxxzz10 pisze:Możesz mieć: krewetki, [...], Paracheirodony Simulansy (Neony Zielone), Szczupieńczyki pręgowane.
gupik95, a może Neoheterandria elegans?