[ok.408L]Nietypowy zbiornik wymiarowo.
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 300
- Imię: Sebastian
Re: [ok.408L]Nietypowy zbiornik wymiarowo.
Świetny baniak ;)
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Jarosław
- Nazwisko: Waligórski
- Kontakt:
To jest buszowiec lamparci?
112, 2 x 63, 30l
Pozdrawiam!
Jarosław 'Jarus' Waligórski
Glon najlepszym przyjacielem akwarysty!
Pozdrawiam!
Jarosław 'Jarus' Waligórski
Glon najlepszym przyjacielem akwarysty!
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 408
- Imię: Andrzej
Tak Jarus,
Choć w internecie spotkałem go też pod nazwą buszowiec ostropyski.
Miał ktos może z nimi styczność we własnym akwarium? Narazie zachowują się jak podają opisy-sa dość płochliwe,ale ciekawi mnie jak ich zachowanie gdy podrosną.
Choć w internecie spotkałem go też pod nazwą buszowiec ostropyski.
Miał ktos może z nimi styczność we własnym akwarium? Narazie zachowują się jak podają opisy-sa dość płochliwe,ale ciekawi mnie jak ich zachowanie gdy podrosną.
-
- Stały bywalec
Obsada pomniejszona o samca gurami (biedaczysko został sam,a wyrósł już trochę i wolałem go oddać do zoologa),tak samo stało sie z jednym ze skalarów-nie wiem czemu ale od początku gdy pojawił się u mnie, reszta grupy go wyraźnie nieakceptowała,ciągle był zaganiany gdzieś w kąt, więc chcąc mu oszczędzić niepotrzebnych stresów oraz możliwości przywleczenia jakiegoś choróbska (gdyby odtrącanie skończylo się np. jakimś poobgryzaniem) też padła decyzja o wydaniu.
Dzisiaj dołożyłem jeszcze dwie świetlówki t5 24W, pobieżnie licząc (odliczając podłoże itp.) prawdopodobnie przekroczyłem 0,8W/ 1l wody - zobaczymy co z tego wyjdzie...oby zamiast wyjścia nie przyszedł glon
P.S.Podziękowania dla cob_ra za fajny zestaw roślin.
Dzisiaj dołożyłem jeszcze dwie świetlówki t5 24W, pobieżnie licząc (odliczając podłoże itp.) prawdopodobnie przekroczyłem 0,8W/ 1l wody - zobaczymy co z tego wyjdzie...oby zamiast wyjścia nie przyszedł glon

P.S.Podziękowania dla cob_ra za fajny zestaw roślin.
-
- Stały bywalec
Witam po dłuuuuugej przerwie.
Mój baniak z początkiem kwietnia przeszedł totalny restart - cała woda zlana (do pożyczonego akwa,miałem problem z głowy z przygotowaniem świeżej),ryby odłowione w to samo.Zasadnicza zmiana to podłoże-zamiast czarnego bazaltu,zwykły żwir rzeczny + pod niego z zlikwidowanej 112-tki podłoże z substratem i kulki gliniano-torfowe.Rośliny to mieszanka tego co było i tego co zostało po likwidacji wymienionej wcześniej 112-tki.Filtracja Tetra Ex700 i Ex 1200 jako biologi i mały kubełek Eheim (zapomniałem modelu)jako mechanik
Zmieniła się nieco obsada-wyleciały wszelakiego typu sumy,węgorki oraz buszowce.kóre były juz na tyle duże że wycięły mi w akwarium zastępczym stado 15 szt bystrzyków amandy.Obecnie zostało (choć i tak za dużo jak na ten litraż):
-duch amazoński 1szt
-brzanki brokatowe 10szt
-skalary 3 szt
-Loricaria 3 szt
-Farowella 3 szt
-Gurami mozajkowe (młodziutkie) 5szt
-brzanka Titteya 10szt
-adonis 1 szt
-kosiarka 6 szt
-labeo 1 szt
-para zbrojnika złotego
-kirysy ok 15 szt
-głowaczki 5 szt
-piskorki 3 szt

Mój baniak z początkiem kwietnia przeszedł totalny restart - cała woda zlana (do pożyczonego akwa,miałem problem z głowy z przygotowaniem świeżej),ryby odłowione w to samo.Zasadnicza zmiana to podłoże-zamiast czarnego bazaltu,zwykły żwir rzeczny + pod niego z zlikwidowanej 112-tki podłoże z substratem i kulki gliniano-torfowe.Rośliny to mieszanka tego co było i tego co zostało po likwidacji wymienionej wcześniej 112-tki.Filtracja Tetra Ex700 i Ex 1200 jako biologi i mały kubełek Eheim (zapomniałem modelu)jako mechanik
Zmieniła się nieco obsada-wyleciały wszelakiego typu sumy,węgorki oraz buszowce.kóre były juz na tyle duże że wycięły mi w akwarium zastępczym stado 15 szt bystrzyków amandy.Obecnie zostało (choć i tak za dużo jak na ten litraż):
-duch amazoński 1szt
-brzanki brokatowe 10szt
-skalary 3 szt
-Loricaria 3 szt
-Farowella 3 szt
-Gurami mozajkowe (młodziutkie) 5szt
-brzanka Titteya 10szt
-adonis 1 szt
-kosiarka 6 szt
-labeo 1 szt
-para zbrojnika złotego
-kirysy ok 15 szt