Krewetki Amano zjadają Ryby !!! pomocy
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: grzegorz
Re: Krewetki Amano zjadają Ryby !!! pomocy
Ja w swoim akwa już od dwóch lat mam dwie Amanki i nie zliczoną ilość Red Sakur , nie zaobserwowałem żadnej reakcji ze strony Amano , mam zamiar dokupić jeszcze z pięć sztuk .
- OTTO
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Tomek
Moje jak na razie przez te 5 dni też nie interesuję się mniejszymi redkami sakurami, ale jak im wrzuciłem spirulinę to amanki zabrały pokarm do swoje rogu i tam jadły- nie chcą się dzielić.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Bo to zależy od bardzo wielu rzeczy - to nie jest tak, że amano zawsze będą agresywne dla innych gatunków. Jak będą miały odpowiednio duży zbiornik, kryjówki, dosyć jedzenia i spokoju, to nikomu też wadzić nie będą. Ale jak je np. przegłodzisz... no to ruszą po najłatwiejszy do zdobycia pokarm.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- OTTO
- Akwarysta
A jeśli w 20 litrowym słoiku (który notabene nie jest dość wielki dla amano) jest dość glonów nitek na mchu to trzeba je jeszcze dokarmiać ?
Bo w sumie po to je kupiłem aby oczyściły mi mech z nitek, wiem że to nie sposób na mech ale ja go już z nitkami kupiłem.
Bo w sumie po to je kupiłem aby oczyściły mi mech z nitek, wiem że to nie sposób na mech ale ja go już z nitkami kupiłem.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
A skąd wiesz, ze tylko nitki je zainteresują?
Jeżeli jest tych glonów naprawdę dużo, to z początku na pewno będzie to dla nich główne źródło pożywienia. Ale potem... kto wie?

Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- OTTO
- Akwarysta
Jedną właśnie wyłowiłem martwą więc została już tylko jedna, no 10 redek, ale redki raczej za nitki się nie wezmą ?