POZABIJAŁO MI RYBY "CUDOWNY" AQUAEL
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Iza
POZABIJAŁO MI RYBY "CUDOWNY" AQUAEL
Nie wiedziałam gdzie napisać ten post aby zobaczyło go jak najwięcej ludzi. Akwarium 45l. obsada bojowniki+kirysy+krewetka filtrująca, dużo pięknych roślin. CUDOWNA GRZAŁKA AQUAELA ZAGOTOWAŁA MI W RYBY W NOCY !! wieczorem tem była w normie w nocy dogrzało do 60 st. !! TERMOSTAT PADŁ !! NIE KUPUJCIE GRZAŁEK AQUAELA, ZAMIAST SIĘ WYŁĄCZYĆ JAK SIĘ PSUJE TO GOTUJE RYBY !
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 140
- Imię: Jan
Re: POZABIJAŁO MI RYBY "CUDOWNY" AQUAEL
Hmmm.
Smutne to.
Musiałaś mieć sporawy zapas mocy tej grzałki, skoro do 60 st. dogrzało.
Nie obraź się, ale jest sporo fachowej literatury, gdzie między innymi przeczytać można o zasadach dobierania mocy grzałki do zbiornika, odpowiednio do jego pojemności itd. Dzięki właściwemu doborowi mocy grzałki, można w wielu przypadkach uniknąć "ugotowania" rybek w razie awarii.
Tak czy inaczej szkoda rybek...
Smutne to.
Musiałaś mieć sporawy zapas mocy tej grzałki, skoro do 60 st. dogrzało.
Nie obraź się, ale jest sporo fachowej literatury, gdzie między innymi przeczytać można o zasadach dobierania mocy grzałki do zbiornika, odpowiednio do jego pojemności itd. Dzięki właściwemu doborowi mocy grzałki, można w wielu przypadkach uniknąć "ugotowania" rybek w razie awarii.
Tak czy inaczej szkoda rybek...
Wypowiedź mogła zawierać lokowanie produktu... <- idiotyczne, ale niestety ustawowo wymagane. "Ave Cezar"!
-
- Forumowicz
tak czy inaczej powinna się wyłączyć jak psuje się jej element a nie dogrzewać akwarium do zagotowania !
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Jarosław
- Nazwisko: Waligórski
- Kontakt:
Szkoda ryb ale nawet nowy mercedes się nieraz zepsuje. Każda grzałka z termostatem tak się może zepsuć.
112, 2 x 63, 30l
Pozdrawiam!
Jarosław 'Jarus' Waligórski
Glon najlepszym przyjacielem akwarysty!
Pozdrawiam!
Jarosław 'Jarus' Waligórski
Glon najlepszym przyjacielem akwarysty!
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 212
- Imię: S³awek
Szkoda ryb i twoich nerwów. Na pocieszenie powiem ci że wiekszosc grzałek sie psuje. Z grzałek aquaela zrezygnowałem jakies 4 lata temu wszystkie byly wadliwe, co prawda psuły sie dopiero po gwarancji
. Teraz jade Elite miałem jak dotąd trzy dwie do D... trzecia już sie psuje.

-
- Forumowicz
Pogratulować inwencji twórczej, wymyślając grzałkę z termostatem, która się wyłącza w razie awarii zamiast zagotować ryby zarobiłabym miliony, co za kretyn wymyśla ten sprzęt...
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Iza, trafiłaś na wadliwa grzałkę. I tyle. To smutne, ale zapewniam Cię, że termostaty są po to, żeby grzałka się wyłączała. I znając życie oraz skalę produkcji Aquaela, 99,9% tych grzałek i termostatów działa latami i bezbłędnie. Plucie jadem i niepotrzebne nerwy nic tu nie dadzą.
... i swoją drogą również zastanawiam się jakiej mocy była ta grzałka...
... i swoją drogą również zastanawiam się jakiej mocy była ta grzałka...
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
Ja osobiście stosuje tylko aquaele, bo nigdy mnie nie zawiodły. Fakt, po około 2 latach radze je wywalić. Natomiast Ja trafiłem na elite które zagotowało mi 200 litrów
więc każdy producent wypuszcza czasami bubel.