Moderator: ModTeam
xkameliax pisze:15W przy 30l daje 0,5W na litr pytanie tylko teraz jaka to barwa? ile Kelwinów?
Co do zameczka to kazdy robi tak jak lubi, napisałam tylko to co uważam a ile ludzi tyle opinii ;)
Jaki masz filtr? jaka grzałka? Ile stopni w akwarium? Na czym postawione akwarium? W sensie czy na jałowym podłożu czy na ziemi czy masz zamiar nawozić do słupa wody?
Poza tym może warto by spróbować trochę zasłonić filtr? Mam wrażenie że on jest tak z porzodu akwarium? A no i te bąbelki nie są potrzebne (napowietrzacz) wystarczy ruch tafli wody by woda się natleniała. Bąbelki wytrącają CO2 którego i tak jest mało, a który pomaga przy wzroście roślin
Rozumiem, ze jeszcze fauny nie ma w akwarium?
Pozdrawiam
Fajna byłaby kaskada, ale myślę, że mała deszczownica jak najbardziej była by ok. Bo bąbelki nie sa potrzebne, jak pisałam, te bąbelki wytracają CO2 z wody.Co lepiej mieć w tym akwarium, normalny filtr z bąbelkami i rurką czy deszczownie? Deszczownia chyba za mocno by poruszała wodą w tym nieduzym akwa nie?
Masz na myśli nurzańca? a co do tego że roślinki żyją to to dopiero tydzień, a barwa świetlówki jaka?northerka pisze:Narazie są roślinki, filtr dałam dziś z tyłu akwarium, mam w planie kupić taka grubszą trawke wysoką i z tyłu wsadzić zakrywając filtr, woda ma dziś ok.25 stopni (są tylko ślimaki przeniesione z roślin z duzego akwarium) ale żyją więc woda jest chyba ok