Witam serdecznie tydzien temu zakupiłem akwarium 112 litrow z kompletnym wyposarzeniem , w tym był filtr wewnętrzny HAILEA HL-BT700 bardzo mocny filtr az sie zdziwilem :] ma on 10 wat ale do tego nie stety nie dostałem deszczownicy i teraz nie wiem jezeli nie ma on regulacji przepływu wody to warto zakladac deszczownice ? jak on chodzi to az mi rosliny sie obalaja trawa, kryptokoryna mam skierowany strumien w tafle wody, drugie putanie to wkład filtra jest tam na spodzie mała gabka ze srednimi oczkami wyzej koszyczek a w nim chyba wegiel czarny wyglada jak bobki myszy

czy ten wegiel musi tam byc czy włozyc tam co innego ? pytanie trzecie mam terz w posiadaniu filtr wewnetrzny aquael PAT mini taki do krewetkarium 400L/H i na niego załozyłem gąbke typową z bardzo małymi dziurkami i czy te dwa filtry wystarcza ? zy moze sam ten HAILEA zostawic ? gdybym miał miejsce po bokach akwarium to zawiesil bym swoja kaskade AQUAEL FZN-2 wyciol bym w obudowie miejsce i tyle ale nie stety akwarium mam na meblisciance miedzu płytami i mam po 4cm miejsca po obu stronach tylko dlatego pytam jakie było by najkorzystniejsze rozwiazanie dla mojego zbiorniczka ?
ps. zakupiłem czarny gryz bazalt powciskałem tabletki na rosliny koło korzeni roslin nowo posadzonych jak myslicie nada sie to podłoze ? kryptokoryna trawa zabienica .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.