Chroba glonojada
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Imię: Natalia
Chroba glonojada
Witam mam problem z moim glonojadem. Nie wiem co mu się dzieje ale rośnie mu taka dziwna narośl. Wygląda to jakby wyrastało z oskrzeli. Co to może być? Dodam, że ma to od jakiś 4 miesięcy i cały czas się rozrasta.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Re: Chroba glonojada
Zbrojnika, nie glonojada i jak już to ze skrzeli, nie oskrzeli. Najprawdopodobniej jakaś grzybica. Opisz konsystencję, kolor itp.natala2809 pisze:Witam mam problem z moim glonojadem. Nie wiem co mu się dzieje ale rośnie mu taka dziwna narośl. Wygląda to jakby wyrastało z oskrzeli. Co to może być? Dodam, że ma to od jakiś 4 miesięcy i cały czas się rozrasta.
-
- Nowicjusz
- Imię: Natalia
Dla laika zwał jak zwał
, nie jesteśmy tu po to aby wytykać mi niewiedzę
. Kolor narośli ciężko określić. Nie ma na niej żadnych białych plam, ma taki kolor jak cały zbrojnik. Natomiast jeśli chodzi o konsystencję to takie to miękkie i wygląda jakby to były posklejane ze sobą komórki.

-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 212
- Imię: S³awek
Nie jestem specem od chorób ryb.Lecz jeśli Kaef stwierdził że to jakas grzybica. To może spróbuj to wyleczyc najprostszym srodkiem na tego typu sprawy. FMC czy odpowiednik z zooleka, działa na pleśnienie ikry, może podziała na grzybice. Sól raczej też jie zaszkodzi. Mówie tylko o kąpieli. "Glonojady" to twardziele wiec raczej go nie wykończysz.
P.s. wygląda obrzydliwie, coś jak rybi odpowiednik filmu "Piła" no wiesz wypływające jelita itp
P.s. wygląda obrzydliwie, coś jak rybi odpowiednik filmu "Piła" no wiesz wypływające jelita itp

Noo, biedny zbrojniś, oby udało Ci się go wyleczyć ;)
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Sól dla zbrojników jest bardzo szkodliwa, więc nie polecam.