Witam,
posiadam obecnie w akwarium (112) obsadę składającą się następujących gatunków ryb:
5x brzanka sumatrzańska
8x razbora klinowa
5x otosek
?x krewetka red cherry
Rybki karmię pokarmem w płatkach (strasznie zaśmiecają akwarium) i granulatem, który dosyć szybko opada na dół akwarium i z tego co zauważyłem jest w większości przypadków wybierany jedynie przez brzanki. Jaki pokarm mogę wprowadzić do diety, który byłby pożywny i chętnie zjadany zarówno przez razbory jak i brzanki?
Konkretny pokarm dla rybek
Moderator: ModTeam
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Konkretny pokarm dla rybek
Mięso
Jeżeli pokarm w płatkach śmieci, syp go po prostu mniej.

Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

A z pokarmów mięsnych co mógłbyś polecić co byłoby dobre zarówno dla brzanek jak i dla razbor?maol pisze:MięsoJeżeli pokarm w płatkach śmieci, syp go po prostu mniej.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Albo typowe pokarmy typu róznego rodzaju robaki, albo np. mrozone wołowe serca, oczywiście drobno posiekane.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 20
- Imię: Paweł
Robaki czyli tubifex/rurecznik, ochotka, wodzień. Trzeba tylko pamiętać że jak dajesz żywe to jak zakopią się w podłożu będą nieosiągalne dla ryb, więc warto je podawać np. na większym płaskim kamieniu, żeby się nie zakopały w żwirku.
w sklepie Ci najlepiej doradzą ;)warto zapytać:)