Dziwne zachowanie kiryska
Moderator: ModTeam
Dziwne zachowanie kiryska
Witam jestem początkującym akwarysta wczoraj kupiłam 2 kiryski i jeden z nich dziwnie się zachowuje "jezdzi" gora dół po szybie czy to jest normalne zachowanie ? Woda oczywiście odstana temperatura 23 stopnie.
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Re: Dziwne zachowanie kiryska
U sumów to dość częste zachowanie. Pamiętaj tylko, że kiryski to ryby stadne, należy je trzymać w grupie min. 5-6 sztuk.
Dziękuję za informację w takim razie dokupie w tym tygodniu jeszcze kilka, czy muszą być to kiryski jednego gatunku czy mogę wymieszać? Aktualnie mam 2 czarne.
- Akwarybka
- Moderator
- Kontakt:
Nie muszą być tego samego gatunku, ale zwykle wygląda to atrakcyjniej ;) Jakiej wielkości masz akwarium i jakie masz już tam ryby?
Mam 54l,ryby to 2 kiryski 2 glonojady i 4 pawie oczka,gdzieś czytalam że nie wolno wpuszczać jednocześnie dużej ilości ryb więc będę kupowała partiami ;) planuje jeszcze dokupić kilka molinezji i neonki.
- Akwarybka
- Moderator
- Kontakt:
I przeczytałaś dobrzeKeity91 pisze:Mam 54l,ryby to 2 kiryski 2 glonojady i 4 pawie oczka,gdzieś czytalam że nie wolno wpuszczać jednocześnie dużej ilości ryb więc będę kupowała partiami ;) planuje jeszcze dokupić kilka molinezji i neonki.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Dziękuję za poradę. Nie widzialam otosków w swoim zoologicznym ale dopytam 

- Akwarybka
- Moderator
- Kontakt:
Większość sklepów może zamówić ryby ;)Keity91 pisze:Dziękuję za poradę. Nie widzialam otosków w swoim zoologicznym ale dopytam
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk