kirysy nie chća pływać
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Aldona
- Kontakt:
kirysy nie chća pływać
WITAM
nie wiem czemu ale moje kirysy nie chcą w ogóle pływac siedzą tylko na dnie i tyją maja juz nawet małe brzuszki a daje im jedzenie zawsze raz wieczorem nie wiem może sa leniwe ???
co o tym sądzicie czy wasze kirysy tez tak mają
nie wiem czemu ale moje kirysy nie chcą w ogóle pływac siedzą tylko na dnie i tyją maja juz nawet małe brzuszki a daje im jedzenie zawsze raz wieczorem nie wiem może sa leniwe ???
co o tym sądzicie czy wasze kirysy tez tak mają
AKWARIUM 240l malawi pseudotropheus saulosi
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 12
Re: kirysy nie chća pływać
hmmm moje kiryski sobie raz plywaja raz nie... raz szukaja zarcia w akwa raz nie...
Kirysek to ryba przydenna/denna i lubi sobie siedziec na dnie np na kamieniu a bo na jakims korzeniu
karm je 3x dziennie niewielkimi porcjami zarciem dla ryb przydennych np Tetra Wafer mix
Pamietaj ze on nie bedzie ci zawsze plywal tak jak gupik
Kirysek to ryba przydenna/denna i lubi sobie siedziec na dnie np na kamieniu a bo na jakims korzeniu

karm je 3x dziennie niewielkimi porcjami zarciem dla ryb przydennych np Tetra Wafer mix

-
- Stały bywalec
- Kontakt:
tym własnie je karmie czasami dostaja troche pokarmu o nazwie cyklop takie kostki mrozoneAdamek pisze:hmmm moje kiryski sobie raz plywaja raz nie... raz szukaja zarcia w akwa raz nie...
- lukasz.www
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: £ukasz
Kiryski to rodzina sumikowatych lubią przesiadywać w ukryciu, pod korzeniami, roślinami, większość dnia odpoczywają, i zaczynają żerować bardziej w nocy, a im większe tym bardziej leniwe, a co do brzuszków to pewnie są samice bo są większe i grubsze, samce mniejsze i szczuplejsze.
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
w sklepie zoo one cały czas pływaja myślałam że jest z nimi cos nie tak a juz maja gdzieś ok 3 cm ale ciesze sie ze te lenistwo jest u nich naturalnelukasz.www pisze:Kiryski to rodzina sumikowatych lubią przesiadywać w ukryciu, pod korzeniami, roślinami, większość dnia odpoczywają, i zaczynają żerować bardziej w nocy, a im większe tym bardziej leniwe, a co do brzuszków to pewnie są samice bo są większe i grubsze, samce mniejsze i szczuplejsze.
- lukasz.www
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: £ukasz
W zoologicznych ryby są trzymane w zbiornikach małych i bez wyposażenia (żwiru, roślinek itp.) rybka staje się płochliwa bo niema gdzie sie ukryć i pływa jak oszalała, a gdy jest już w zbiorniku prawie naturalnym z kryjówkami staje sie spokojniejsza i nie jest już taka płochliwa, ale zaczyna być leniwa jak podrośnie.
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
wielkie dziekli za informacjelukasz.www pisze:W zoologicznych ryby są trzymane w zbiornikach małych i bez wyposażenia (żwiru, roślinek itp.) rybka staje się płochliwa bo niema gdzie sie ukryć i pływa jak oszalała, a gdy jest już w zbiorniku prawie naturalnym z kryjówkami staje sie spokojniejsza i nie jest już taka płochliwa, ale zaczyna być leniwa jak podrośnie.
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
To ze kiryski nie plywaja jest normalne.
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
- Inos
- Forumowicz
- Imię: Iwona
Moje kiryski są cały czas aktywne, buszują po całym akwarium przekopując dno, czasem pływają wysoko między kabombami ale tylko przez chwile, wszędzie ich pełno...
Mają jednak czasem chwile, że siedzą razem w kącie lub w kokosie i odpoczywają.
Mają jednak czasem chwile, że siedzą razem w kącie lub w kokosie i odpoczywają.
pozdrawiam
Inos
Inos
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
ja poprostu myślałam że one są chore ale to jest ich naturalne zachowanie te lenistwo