Także chcę się podzielić tym co razem z żonką nabroiliśmy

Z rybek na razie tylko trzy gupiki i bojownik na rozruch..., a w przyszłości neonki, danio i kiryski.
Krytyka mile widziana ;)

Moderator: ModTeam
Oświetlenie niestety tylko 15W, takie jakie było z pokrywą, filtr wew. 400l/h (chodzi na max.), grzałka 100W (wyłączona, a mimo tego mam a baniaku temp. 28 stopni chyba od oświetlenia, bo gorąca jest obudowa w pokrywie i nie wiem jak ją zbić).Blitz pisze:Moim zdaniem akwarium jak na początkującego akwarystę super ! Dużo roslin, wszystko ładnie ułożone ...
Tylko oświetlenie ? Jakie masz ?
Podaj parametry sprzętu ... :-)
Bojownik jest od kolegi, który trzymał go w kuli, jednak muszę go przenieść do innego baniaka, bo cały czas gania gupikiMorter pisze:PS. Bojownik wygląda marnie... Wiem, że jest świeżo ze sklepu, ale przyjrzyj się, czy nie ma martwicy płetw...
nie zgadzam się ja mam 15w w 80l (niewiem jak przerobic pokrywę) i rośliny rosną że hoho. :roll: :mrgreen: :-P :-DD4ni3l pisze:Racja. Przy tym oswietleniu zostanie ci 10-20% roslin.
Możesz mieć niezbyt światłolubne gatunki. A 15W na 80 czy 60 litrów to stanowczo za mało.pavelek pisze:nie zgadzam się ja mam 15w w 80l