Witam wszystkich.
Nadszedł ten dzień, dokładania dwóch świetlówek.
No i tu tkwi mój problem, do standardowej pokrywy kupiłem dwie świetlówki Aquarelle tld18W
stare wyjąłem, a nowe włożyłem. No właśnie tak nie bardzo mi się widzi mi się wkladanie tych starych bo nie są najlepsze. jakie byście mi polecili chcę aby oddanie kolorów było jak najlepsze i żeby moje oświetlenie 'pomagało' rośliną rosnąć. Uff... ale mam wymagania:-)
Kolejne dwie świetlówki
Moderator: ModTeam
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Kolejne dwie świetlówki
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Kolejne dwie świetlówki
Szczerze to ja nie rozumiem twoejgo posta. Kupiles 2, wyjeles 2 i wsadziles te nowe.
O co dalej chodzi ?
i ile masz swietlowek w akwa ? 2, czy wiecej ?
O co dalej chodzi ?
i ile masz swietlowek w akwa ? 2, czy wiecej ?
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Kontakt:
Zacznijmy od początku:
1. w pokrywie mam dwa miejsca na świetlówki, ale dokładam kolejne dwa miejsca czyli razem będę miał w pokrywie 4 świetlówki 18W
2. kupiłem jakieś 2 tygodnie temu 2 świetlówki philips aquarelle tld18w i włożyłem je do pokrywy zamiast dwóch standardowych które wyjąłem
3. teraz chcę dokupić nowe dwie świetlówki bo te stare które wyjąłem są lipne
4. jakie świetlówki dokupić (dwie) do tych philips aquarelle żeby zrobić bardzo dobre warunki dla roślin
1. w pokrywie mam dwa miejsca na świetlówki, ale dokładam kolejne dwa miejsca czyli razem będę miał w pokrywie 4 świetlówki 18W
2. kupiłem jakieś 2 tygodnie temu 2 świetlówki philips aquarelle tld18w i włożyłem je do pokrywy zamiast dwóch standardowych które wyjąłem
3. teraz chcę dokupić nowe dwie świetlówki bo te stare które wyjąłem są lipne
4. jakie świetlówki dokupić (dwie) do tych philips aquarelle żeby zrobić bardzo dobre warunki dla roślin
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
- JTRob
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Robert
- Kontakt:
moze staż mam maly ale chce doradzic. Polecal bym Grolux 18W i SunGlo 20W !! To ponoc wspanial kombinazcja jesli chodzi o wycoaganie barw ryb i sprzyja wzrostowi roslin poprzez poprawe fotosyntezy! Sam bede stosowal taka kombinacje!!
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
grolux bym nie polecał, bo już są 2 roślinna, teraz to z widmem światła słonecznego, jakieś 6500k, a konkretnie, to zależy czy chcesz bardziej markowe, czy mniej markowe
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Kontakt:
najlepsze i najtańsze zarazem