Neonkarium:) 63l

Nie wiesz jakie rybki wpuścić np. do 50l akwarium? W tym dziale możesz uzyskać porady jaka obsada była by najlepsza.

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
Morter
Rekin forum
Pojemność akwarium: 80
Imię: Piotr
Kontakt:

Re: Neonkarium:) 63l

Post autor: Morter » 2007-10-01, 21:43

werisal pisze:Morter a jakie to jest to wpuszczanie kropelkowe?
wpuszczanie kropelkowe, to owszem tak jak napisał KANCLERZ, wyrównanie temperatury ale, a może przede wszystkim wyrównanie parametrów wody... W każdym akwarium woda jest inna, i trzeba przyzwyczaić rybę także do nowych parametrów tak, jak się przyzwyczaja do temperatury... Powinno się otwartą torebkę włożyć do akwa i wyrównać temperaturę, potem kilka razy po troszeczku dolewać wodę. Wlewamy trochę, robimy przerwę znów wlewamy i tak co najmniej 2-3 razy...
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...

strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl

KANCLERZ
Zainteresowany
Pojemność akwarium: 63
Imię: Jerzy Marek

Re: Neonkarium:) 63l

Post autor: KANCLERZ » 2007-10-01, 21:56

Nom czyi jednak dobrze mowilem:) Robilem tak ale nie dokonca. Wyrównałem tylko temp wody trzymajac worek z rybkami w akwa przez 20-30 min:) Ale teraz jest wszystko git.:) Musze kupic jeszcze duuzo roślin poniewaz jakos tak pusto jest. Kupiłem mech jawajski ale jakos nie podoba mi sie jak jest tak przy tym korzeniu przywiazany. Mała kępke polozylem na podlozu i deliktanie podsypalem zwirkiem zeby nie odleciala. Moze mi sie rozrośnie, bo chce uzyskać efekt trawnika. Za jakies 2 tyg jak zbiornik w pełni dojrzeje zaloze temat w galerii i wspólnie pokrytykujemy mój wytwór:) :-P
Jeśli pomogłem kliknij pomógł

ODPOWIEDZ