Problem z glonojadem
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 283
- Imię: Mateusz
Problem z glonojadem
Posiadam glonojada Gibicepsa I mam z nim kłopocik a mianowicie wczesniej trzymałem go w 60 ma teraz trzymam go w 300l akwarium z tym że jak przeniosłem go do 300l jego przuch zaczoł sie obi gruby . Podałem mu teraz marhewke gotowaną i jakby lekko zmalał ale zauwarzyłem w odchodach czarne kropki i przypuszczam że to piasek. Pytanie jest takie czy glonojadom przeszkadza piasek bo może przyzwyczaił sie że w tamtej 60 był żwir a nagle mu po roku wrzucilem piasek i połyka.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
Re: Problem z glonojadem
Nie połyka piasku, ryba też ma swój rozum.
Inna sprawa, że nie polecam podłoża z piasku przy trzymaniu Gibbicepsa będziesz mieć wiecznie „zasyfione” akwarium.
Problem polega na czym innym, prawdopodobnie źle go karmisz, poczytaj tu -> Zasady żywienia zbrojników.
Inna sprawa, że nie polecam podłoża z piasku przy trzymaniu Gibbicepsa będziesz mieć wiecznie „zasyfione” akwarium.
Problem polega na czym innym, prawdopodobnie źle go karmisz, poczytaj tu -> Zasady żywienia zbrojników.
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 283
- Imię: Mateusz
w sumie to chyba karmie ok mam go już rok i dopiero teraz takie rzeczy sie dzieją. Je gotowaną sałatę, kluski własnej roboty ze szpinakiem, wafeesy tropikala, i zalerzy jakiś czasami gfroszek czasami sobie skubnie mięska od rym troche ogórka więc chyba nie jest tak źle czy powinienem go jakoś innaczej karmic??
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
No może nie najgorzej, ale poczytaj artykuł, do którego dałam link powyżej.