właśnie tego chce uniknąć
dzięki wielkie maol!!
[ Dodano: 2007-10-18, 21:14 ]
czwartek, horroru ciąg dalszy: wczoraj padły dwa otoski, dzis dwa małe mieczyki, jeden mały gupik pływa dziwnie, reszta ryb bez zmian (w tej chwili zbrojki harcuja wesoło po zbiorniku)
parametry wody z głównego będą znane jutro wieczorem
[ Dodano: 2007-10-19, 21:08 ]
parametry sprawdzone:
no2 - 0
no3 - 15
i co wy na to??
Martwe neony
Moderator: ModTeam
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Re: Martwe neony
:shock: hmmmmmm. Ku...de, nie wiem. Może masz jakieś agresywne rybki (niektóre ryby mimo "gatunkowego spokoju" czasem świrują...
- matmax426
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 82
- Imię: mat
- Nazwisko: mam :)
- Kontakt:
Re: Martwe neony
nie mam agresywnych ryb, ale narazie jest ok: żadna narazie nie padła.
i tak niedługo likwiduje 25 i zaczynam przygotowania do durzego, więc jakby to idzie na straty, jednak chciałbym zachować jego flore bakteryjną jako strter do nowewgo, ale jeśli to jakaś zaraza to niestety nic z tego nie będzie.
wlałem wczoraj troche soli akwarystycznej (stosunkowo sporo), jutro zrobie podmiane z odmulaniem i wpuszcze z dwa małe mieczyki.
zobaczymy co sie z nimi stanie
i tak niedługo likwiduje 25 i zaczynam przygotowania do durzego, więc jakby to idzie na straty, jednak chciałbym zachować jego flore bakteryjną jako strter do nowewgo, ale jeśli to jakaś zaraza to niestety nic z tego nie będzie.
wlałem wczoraj troche soli akwarystycznej (stosunkowo sporo), jutro zrobie podmiane z odmulaniem i wpuszcze z dwa małe mieczyki.
zobaczymy co sie z nimi stanie