nie wie ktoś dlaczego zawsze na moczarce pojawia się osad,odkąd miałem akwaria zawsze na moczarce miałem osad!zazdroszcze tym którzy mają ładne zielone moczarki :-(
maol:
zmieniam tytuł na czytelny
Osad na moczarce
Moderator: ModTeam
- matix
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 72
- Imię: Mateusz
- Nazwisko: Konieczny
Osad na moczarce
Ostatnio zmieniony 2007-10-21, 20:24 przez matix, łącznie zmieniany 1 raz.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Osad na moczarce
Na moczarce chyba zawsze jest osad. Po prostu musisz regularnie przycinać moczarkę, wyrzucać jej dolne, stare i szare części, a zasadzać świeże, ładne i zielone części górne.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Grzegorz
Moczarka oczywiscie toleruje szeroki zakres parametrow wody. Najlepiej jednak wiedzie jej sie w wodzie chlodnej. W jasno oswietlonych tropikalnych akwariach rosnie blyskawicznie ale jej wyglad nie jest wtedy zbyt atrakcyjny. Liscie staja sie coraz mniejsze w miare jak gorna czesc rosliny zbliza sie do swiatla. Dol staje sie wowczas podatny na roznego rodzaju "naloty" ktore najprawdopodobniej sa glonami. Podsumowujac, Moczrka kanadyjska jako roslina pochodzaca z akwenow Ameryki Polnocnej, lubi wode zimna i niezbyt intensywne oswietlenie. Rosnie wtedy gruba i "puszysta". Swietnie nadaje sie do oczek wodnych.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
...głos fachowca, jak zwykle :-)
Maol staraj się nie spamować, takie komentarze są zbędne ;-)
Maol staraj się nie spamować, takie komentarze są zbędne ;-)
Ostatnio zmieniony 2007-10-22, 08:59 przez maol, łącznie zmieniany 1 raz.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back