112 l - obsada

Nie wiesz jakie rybki wpuścić np. do 50l akwarium? W tym dziale możesz uzyskać porady jaka obsada była by najlepsza.

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
Sil
Stały bywalec
Pojemność akwarium: 0
Imię: Krzysztof

Re: 112 l - obsada

Post autor: Sil » 2007-10-24, 19:11

PIO pisze:słuchaj ^Sil ty mnie nie stresuj , ja dobrze wiem że w początkowym stadium amano nie potrzebują słonej wody i że dopiero po tygodniu w słodkiej młode padają, tylko chciałem nie mieszać w głowie przemm'owi :roll:
Nie mam zamiaru Cię stresować tylko poprawiam błąd... Spróbuj rozmnożyć amano w słonej wodzie to dostaniesz akwarystycznego Nobla :lol:
Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
PIO
Forumowicz
Imię: Piotr
Kontakt:

Post autor: PIO » 2007-10-25, 09:09

fajnie :-) , a jest nobel z dziedziny akwarystyki :-) :lol: :?:

[ Dodano: 2007-10-25, 09:44 ]
A teraz do Przemm'a - proponował bym ci ( zakładając że zastosowałeś :-| bakterie nitryfikacyjne, np Nitrivec[Sera Nitrivec to biostarter do akwariów słodkowodnych. Zawiera pożyteczne gatunki bakterii. Zapewnia prawidłowy obieg azotu w akwarium. I w ten sposób następuje biologiczne uaktywnienie wody] i uzdatniacze do wody przed wpuszczaniem rybek , i że dalej stosujesz :!: ) wpuścić najpierw mocne rybki , to jest gupiki i kiryski, jeśli wszystko będzie grało ;-) dodaj po 2-3 dniach neonki 10-15 szt. , lub zrób to ciekawiej i wpuść parę tarlaków, odłów ikrę do poj. , np. takiego jakich się używa przy oddzielaniu samców betta splendes , oczywiście pozostaw go w akwarium tak aby oddzielał ikrę od rybek i miał dostęp świeżej wody. jeśli wszystko będzie grało :-| to zamów krewetki, dla początkujących najlepsze red cherry , najlepiej u prywatnego hodowcy ponieważ w sklepach są 4 razy droższe , to jest 5-10 zł, aklimatyzuj je tak jak rybki, będą jadły glony ,odchody :-D ryb i resztki pokarmu z dna.

Mam nadzieje że zdjęcia moich kochanych rybek(i krewetek) ci pomogą :->ψ
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Piotr Krasucki

przemm
Forumowicz
Imię: Przemek

Post autor: przemm » 2007-10-31, 11:55

Mam już całą obsadę:

15 neonów inessa
15 danio różowych
parka pielęgniczek (od razu przystapiły do tarła)
3 otoski
10 amano

Uważam, że to już full, ale spytam dla pewności: czy zmieszczą się tam jeszcze kiryski?

Dzięki

PIO: nie stosuję i nie stosowałem żadnych bakterii...

ODPOWIEDZ