Moje nowe akwa 112l
Moderator: ModTeam
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 174
- Imię: Micha³
Re: Moje nowe akwa 112l
wiem że artemię sprzedaje tropical. Ja też będę przerabiał pokrywę i kupuję: świetlówka, statecznik, zapłonnik i obejmy.
112l roślinne - HM, HC, rotala rotundifolia, didiplis diandra, blyxa japonica
30l mcharium - erect moss, fontinalis antypyretica, flame moss, spiky moss oraz riccia sp. Dwaft
25l mcharium - taiwan moss, peacock moss, fissidens fontanus oraz subwassertang i riccardia chamedryfolia
7,5l - stringy moss
Pozdrawiam, Michał Danielczyk
30l mcharium - erect moss, fontinalis antypyretica, flame moss, spiky moss oraz riccia sp. Dwaft
25l mcharium - taiwan moss, peacock moss, fissidens fontanus oraz subwassertang i riccardia chamedryfolia
7,5l - stringy moss
- mlody1221
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Adrian
- Nazwisko: Olbrzymek
- Kontakt:
No tak ale jak mam przerobić bo chba nie wystarczy kupić i położyć na stole tzrba jakoś podłączyć zamocować i wszystko trzeba umieścić w odpowiednim miejscu a ja jestem w tych sprawach zupełnie zielony więc proszę o pomoc.Danio12345 pisze:Ja też będę przerabiał pokrywę i kupuję: świetlówka, statecznik, zapłonnik i obejmy.
-
- Akwarysta
w tych sprawach to najlepiej jak by Ci ktoś starszy pomógł. Mi pomoże brat. Musisz sprawdzić czy wszystko zmieści Ci się w pokrywie a jak nie to statecznik i i zapłonnik poza pokrywą.
Obejmy ze świetlówką przykręcasz do pokrywy, podpinasz statecznik i starter.
Obejmy ze świetlówką przykręcasz do pokrywy, podpinasz statecznik i starter.
7,5l - stringy moss
7,5l - stringy moss
- mlody1221
- Forumowicz
- Kontakt:
A na jakimś forum wyczytałem jeszcze że potrzebny będzie dławik.Proszę o pomoc jakiegoś elektryka z powołania.Niech mi powie co kupić a resztą zajmie się mój tata albo brat. I jeszcze proszę o wypowiedzenie się kilku innych osób na temat moich pytań o neonkach stronę wcześniej. :roll:
[ Dodano: 2007-10-21, 13:40 ]
Dzisiaj dołożyłem jeszcze świetlówkę 13w co razem daje 49w a mam 112l akwa ale jak wiadomo nigdy nie ma tyle wody co akwa mieści bo trochę zajmuje żwirek trochę skałki i przecież do pełna woda jest nie nalana.Więc proszę teraz o podpowiedź czy jeszcze coś dołożyć???
[ Dodano: 2007-10-21, 18:13 ]
W tym tygodniu chyba kupię sobie krewetki i dostanę gałęzatkę. Więc myślę że foty dodam w ten weakend :-D .
[ Dodano: 2007-10-23, 17:24 ]
dzisiaj przysłali mi gałęzatkę oraz dostałem kilka roślin o których rozpoznanie poproszę (ale dopiero wtedy, gdy dołącz foty). A foty jak dobże pujdzie to załącze jutro ale niestety jutro mam dyskotekę szkolną i nie wiem czy się wyrobie a krewetki będę miał w czwartek, piątek a może sobotę, więc nie wiem czy foty dodać (jak się wyrobię) jutro czy jak będę miał krewetki.
[ Dodano: 2007-10-21, 13:40 ]
Dzisiaj dołożyłem jeszcze świetlówkę 13w co razem daje 49w a mam 112l akwa ale jak wiadomo nigdy nie ma tyle wody co akwa mieści bo trochę zajmuje żwirek trochę skałki i przecież do pełna woda jest nie nalana.Więc proszę teraz o podpowiedź czy jeszcze coś dołożyć???
[ Dodano: 2007-10-21, 18:13 ]
W tym tygodniu chyba kupię sobie krewetki i dostanę gałęzatkę. Więc myślę że foty dodam w ten weakend :-D .
[ Dodano: 2007-10-23, 17:24 ]
dzisiaj przysłali mi gałęzatkę oraz dostałem kilka roślin o których rozpoznanie poproszę (ale dopiero wtedy, gdy dołącz foty). A foty jak dobże pujdzie to załącze jutro ale niestety jutro mam dyskotekę szkolną i nie wiem czy się wyrobie a krewetki będę miał w czwartek, piątek a może sobotę, więc nie wiem czy foty dodać (jak się wyrobię) jutro czy jak będę miał krewetki.
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Nie jestem pewna czy dla gałęzatki jest odpowiednia ilość światła, bo mimo że nie jest czerwona, to potrzebuje naprawdę dużo światła bo inaczej szybko marnieje!
- mlody1221
- Forumowicz
- Kontakt:
Ludzi powiedzcie mi dlaczego moja kabąba mi brązowieje i dlaczego tylko niektóre kabomby mi brązowieją a reszta nie??? :roll:
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
a brązowieją i żyją czy po prostu gniją?
Bo jak brązowieją i żyją to im jest ok mają dużo światła :mrgreen:
Bo jak brązowieją i żyją to im jest ok mają dużo światła :mrgreen:
- mlody1221
- Forumowicz
- Kontakt:
No więc tak brązowieją i nie wiem czy gniją bo nie wiem po czym mam rozpoznać czy gniją :oops: . Może dzisiaj zapodam foty to mi powiecie czy jest ok czy coś jest nie tak i oczywiście ocenicie moje akwa oraz rozpoznacie kilka roślin :-D .
[ Dodano: 2007-10-26, 19:49 ]
Więc mam już foty:
Ogólne foty akwa

A teraz foty roślin o których rozpoznanie proszę.

A teraz moje rybki

A teraz sprzęt:
-Bimbrownia
a) Zacier

b) Efekt

-Oświetlenie
a) Wyłączone

b) Włączone

Więc to już jest wszystko i teraz pytania (moje), wasze też mile widziane a więc tak:
-Jak nazywają się moje roślinki podajcie nazwy wszystkich nie tylko tych co są ich zdjęcia w dziale ''A teraz foty roślin o których rozpoznanie proszę.''???
- I oczywiście co sądzicie o moim akwa???
[ Dodano: 2007-10-26, 20:12 ]
Nie wiem co zrobiłem ale foty sie nie powiększają
[ Dodano: 2007-10-26, 20:43 ]
Już sie da powiększyć ale robiłem to przez 30 min!!!!!!!!!!
[ Dodano: 2007-10-26, 19:49 ]
Więc mam już foty:
Ogólne foty akwa

A teraz foty roślin o których rozpoznanie proszę.

A teraz moje rybki

A teraz sprzęt:
-Bimbrownia
a) Zacier

b) Efekt

-Oświetlenie
a) Wyłączone

b) Włączone

Więc to już jest wszystko i teraz pytania (moje), wasze też mile widziane a więc tak:
-Jak nazywają się moje roślinki podajcie nazwy wszystkich nie tylko tych co są ich zdjęcia w dziale ''A teraz foty roślin o których rozpoznanie proszę.''???
- I oczywiście co sądzicie o moim akwa???
[ Dodano: 2007-10-26, 20:12 ]
Nie wiem co zrobiłem ale foty sie nie powiększają
[ Dodano: 2007-10-26, 20:43 ]
Już sie da powiększyć ale robiłem to przez 30 min!!!!!!!!!!
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Roslinki troszke w kiepskim stanie.. Oswietlenie-jest ok. Ladnie ta T5 pasuje 

Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
- mlody1221
- Forumowicz
- Kontakt:
One są w kiebskim stanie bo były przyniesione od sąsiada jak jeszcze miałem stare akwa i były tam może 1-2tyg i było tam 90l i 12w które włanczałem tylko czasami a po za tym to ja na początku ciągle je przesadzałem no i mój glonojad ciągle mi ke ze żwirku ''wyciągał''' i troche je niszczył no i dopiero tydzień temu dołożyłem świetlówkę myślę że moje roślinki jakoś staną na nogi.D4ni3l pisze:Roslinki troszke w kiepskim stanie
Proszę o uwagi innych co będę mógł to zmienię a tak w ogóle toD4ni3l, jak ci się podoba moje akwa???
[ Dodano: 2007-10-27, 18:51 ]
No ludzie ludzie nie wstydźcie się i oceniajcie moje akwa komentarze i wszelkie spostrzeżenia oraz pytania też mile widziane!!!
[ Dodano: 2007-10-27, 19:33 ]
No ludzie prosze jak już wchodzicie to cos napiszcie!!!
-
- Akwarysta
ja lubię akwaria z dużą ilością roślin. Jak dla mnie to za dużo tej skały:/
7/10
7/10
7,5l - stringy moss
7,5l - stringy moss
- mlody1221
- Forumowicz
- Kontakt:
Ja też już teraz nie lubie tej skały i właśnie jak mi się gałęzatka i mech jawski rozrośnie to mam zamiar osadzić kamienie (może kilka zostawie ale i tak zarosną) właśnie tymi roślinami tylko na to trzeba trochę poczekać!!!Danio12345 pisze:Jak dla mnie to za dużo tej skały:/
[ Dodano: 2007-10-28, 10:15 ]
Już chba wiem co się stało z moją kabąbą!!!
To są jakieś brązowe glony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ludzi pomocy to mi przechodzi na wszystko roślinki robią się brązowe nie wiem co robić!!!
A krewetki to zjedzą???
Wiem że to glon bo żyłka którą wiązałem gałęzatkę do korzenia też robi się brązowa a ona chyba nie ma za mało wody lub za mało światła i chyba za dużo światła też nie ma ale to chyba tylko chyba.
Proszę o odpowiedź czy krewetki to zjedzą a jak nie to jak to zwalczyć???
-
- Akwarysta
ja mmiałem chyba wszystkie rodzaje glonów na starcie akwa ale otoski i red cherry sobie poradziły. Polecam.
Jak tą skałe coś zarośnie to będzie ładnie. Może jedną wyciągnij i wsadz coś.
Jak tą skałe coś zarośnie to będzie ładnie. Może jedną wyciągnij i wsadz coś.
7,5l - stringy moss
7,5l - stringy moss
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
trudno mi oceniać, bo nie ma zdjęcia całości. Zrób zdjęcie z daleka, żeby było widać całą przednią szybę.mlody1221 pisze:a tak w ogóle toD4ni3l, jak ci się podoba moje akwa???
Generalnie wydaje mi się, że ładnie dosyć.
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
- mlody1221
- Forumowicz
- Kontakt:
trzecie zdjęcie jest z dalekaD4ni3l pisze:trudno mi oceniać, bo nie ma zdjęcia całości
już mam jeden kamień do którego przyczepiłem gałęzatkę myślę że dość szybko się rozrośnie.Danio12345 pisze:Może jedną wyciągnij i wsadz coś.
[ Dodano: 2007-10-31, 08:21 ]
Ej ludzie w poniedziałłek kupiłem sobie 30 kilka krewetek red cherry!!!
Tylko jak je wczoraj chciałem policzyc to naliczyłem tylko 2.
Nie wiem czy one żyją i się ukrywają, czy je zjadły neonki.
A tak apropos to zaoszczę dziłem na nich jakies 150 zł.
Bo w sklepie akwarystycznym bym kupił jakieś 200 zł a kupowałem u prywatnego sprzedawccy i za 30 kilka zapłaciłem 45 zł plus koszt dojazdu do łodzi (mieszkam jakieś 50 km od łodzi a to było jeszcze na drugim końcy)!!!
A takto bym musiał jechać jakieś 15km.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oceniajcie dalej moje akwa.O i zapomniałem mam 3 nawe roślinki i nie wiem jak sie nazywają jak coś to zapodam na forum foty!!!
[ Dodano: 2007-10-31, 08:21 ]
Ej ludzie w poniedziałłek kupiłem sobie 30 kilka krewetek red cherry!!!
Tylko jak je wczoraj chciałem policzyc to naliczyłem tylko 2.
Nie wiem czy one żyją i się ukrywają, czy je zjadły neonki.
A tak apropos to zaoszczę dziłem na nich jakies 150 zł.
Bo w sklepie akwarystycznym bym kupił jakieś 200 zł a kupowałem u prywatnego sprzedawccy i za 30 kilka zapłaciłem 45 zł plus koszt dojazdu do łodzi (mieszkam jakieś 50 km od łodzi a to było jeszcze na drugim końcy)!!!
A takto bym musiał jechać jakieś 15km.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oceniajcie dalej moje akwa.O i zapomniałem mam 3 nawe roślinki i nie wiem jak sie nazywają jak coś to zapodam na forum foty!!!