No i proszę obiecałem na 70 dni nowe zdjęcia, tymczasem dziś 90dni a ja nie mam nowych zdjęć. Ale do 100 dni jakoś dam radę.
W sumie wiele sie nie zmieniło, chyba się nie doczekam aby tło było zakryte roślinami. Słabo rosną w okolicy filtra, dalej jest tam tak jakoś pustawo.
Ryby podrosły i to znacznie, szczególnie opaczki. Cześć poginęło

razbory klinowe są trzy a i danio chyba też 3. Tak szaleją że ciężko je policzyć.
:-D Natomiast gupiki mnożą się jak zające w lesie. Ale nie odławiam i zdaje się na naturalny ekosystem. Po prostu silniejsze i sprytniejsze osobniki przetrwają a słabe nie. Mam różno kolorowe samce, specjalnie jeździłem po sklepach i wybierałem i teraz mi się pojawiają z młodych rybek różne ciekawe mieszanki.
Dokupiłem jeszcze 2 piskorki. Fajnie się trzymają i nie myślą uciekać.
Neonek jest 10 tak jak było kardynałków też, widać, że zbiornik im się podoba.
Rośliny rosną jak szalone, i przycinam często ostatnio w niedziele. Ale to był ostatni raz w tym roku.
Kamień po lewej może i nie zbyt dobry, ale tam siedzą piskorki, i zbrojniki, kirysy i nawet opaczki jak się zmieszczą. Nie będę im wywalał domu, już sie przyzwyczaiłem. Skałka po prawej też jest przelotowa tylko ma mniejsze otwory, i tam widziałem opaczki i glonojady w środku.
Do opisu dorzucę zdjęcia obiecuję w tym roku :mrgreen: